Hüyük'te "Çilek" Çalıştayı Başladı - Son Dakika
Yerel

Hüyük'te "Çilek" Çalıştayı Başladı

Hüyük\'te "Çilek" Çalıştayı Başladı

Hüyük'te "Organik Hüyük Çileği Üretimi'nin Geliştirilmesinde İhracaat Kanalları ve Losijtik Çalıştayı" başladı.

15.01.2014 18:16

Hüyük'te "Organik Hüyük Çileği Üretimi'nin Geliştirilmesinde İhracaat Kanalları ve Losijtik Çalıştayı" başladı.

Hüyük İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün organizesinde, Hüyük Belediyesi Kültür Etkinlikleri Salonu'nda başlayan çalıştay, "Hüyük çileğinin dünü ve bugünü" konulu sinevizyon gösterimi ile başladı.

Hüyük İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan, burada yaptığı konuşmada, ilçede organik çilek üretiminin son yıllarda arttığını söyledi.

Çilek üretimindeki sorunlarını incelemek ve çözüm yollarını ortaya koymak için çalıştayın düzenlendiğine işaret eden Doğan, şunları kaydetti:

"Hüyük'te organik çilek üretimi bu yıl 3 bin dekarlık alanda 12 bin ton rekolte ile tamamlanmıştır. Buna ek olarak sonbahara aylarında da 500 dekar yeni ekilişler olmuştur. İlkbaharda da bin 500 dekar daha yeni ekilişler olacağını tahmin etmekteyiz. Böylece 2014 yılında ilçemizde 5 bin dekarlık alanda  organik çilek üretimi yapılacak. Organik çilek yetiştiriciliği, Hüyük ilçesi için artık vazgeçilmez bir üretim ve yatırım unsuru halini almıştır."

KOP İdaresi Başkanı Prof.Dr. Mehmet Babaoğlu ise, Hüyük ilçesinin kalkınmakta olan bir ilçe olduğunu bildirdi.

Kurumlararası işbirliğiyle bölgede son derece güzel tablonun ortaya çıktığına işaret eden Babaoğlu, Konya'da organik üretimde çileğin birinci sırada yer aldığını aktardı.

Babaoğlu, çilek üretiminin bölge için önemli bir gelir kaynağı olduğuna vur yaparak, şöyle konuştu:

"Şu anda üretimde sorunumuz yoktur. Kaliteli üretimde bir sorunumuz var. O ürünü kaliteli toplamak, değerlendirmek ve örgütleyerek pazarlama ile ilgili sorunrlarımız var. Bir de dürüstlük sorunumuz var. Dürüst olmamız gerekiyor. Çileğin kötüsünü, bozuğunu altına koymamamız gerekiyor. Bir kuruma söz verdiysen oraya malı teslim etmen gerekiyor. Biz şu anda çileğin ameleliğini yapıyoruz. Daha çilekten para kazanmaya başlamadık. Dediklerimizi gerçekleştirebilirsek para kazanacağız."

Çalıştaya Beyşehir, Hüyük, Akören, Bozkır, Derbent, Doğanhisar, Derbent, Derebucak ve Yunak ilçe kaymakamları ile Selçuk ve Çukurova üniversitesinden akademisyenler, ilçe ve belde belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hüyük'te 'Çilek' Çalıştayı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement