Hz. Muhammed'i Anma Programı - Son Dakika
Güncel

Hz. Muhammed'i Anma Programı

BERLİN/ Almanya'nın başkenti Berlin ile İsveç'in başkenti Stockholm'de "Alemlere Rahmet Hz. Muhammed ve Maide-i Kur'an" programı düzenlendi.

20.04.2015 03:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BERLİN/ Almanya'nın başkenti Berlin ile İsveç'in başkenti Stockholm'de "Alemlere Rahmet Hz. Muhammed ve Maide-i Kur'an" programı düzenlendi.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Teşkilatı Berlin Bölgesi tarafından bu yıl 11'incisi Tempodrom salonunda düzenlenen etkinlikte, Kur'an-ı Kerim okundu, Berlin Hacı Bayram Cami minikler ilahi korusu sahne aldı. Seyfullah Kartal'ın sunduğu programda ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu ve IGMG'nin hatibi Ali Börek, Hz. Muhammed'in hayatından kesitler sundu.

IGMG Berlin Bölge Başkanı İrfan Taşkıran, burada yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed'in ve ondan önceki peygamberlerin insanlara iyilikte bulunmayı ve kötülükten uzak durmayı önerdiğini söyledi.

Avrupa'da bugün sosyal iklimin tehlikeli ve şiddetli olduğunu savunan Taşkıran, son bir yıla bakıldığında aşırı sağcı ve insanı düşman olarak hedef alan zihniyetlerin arttığına işaret etti.

-"Ayrımcılığa maruz kalan Müslümanlar haklarını hukuk çerçevesinde arasın"-

"Özellikle Müslümanlara yönelik nefret düşünülemez boyutlara ulaştı" diyen Taşkıran, Berlin'de, Almanya'nın diğer kentlerinde ve Avrupa'da camilere saldırılar yapıldığına dikkati çekti.

Taşkıran, dini hassasiyetlerinden dolayı başörtüsü takan Müslüman kadınların şiddete maruz kaldığını belirterek, hayatın çeşitli alanlarında ayrımcılık ve hoşgörüsüzlüğün şiddet boyutuna ulaştığını anlattı.

Toplumdaki İslam karşıtı söylemlerin Müslümanlarda teslimiyetçiliğe ve pasifliğe yol açmaması gerektiğini vurgulayan Taşkıran, ayrımcılığa maruz kalan ve İslamofobi ile karşılaşan Müslümanların her alanda haklarını hukuk çerçevesinde aramalarını önerdi.

-Müslüman karşıtı suçlar kayıt altına alınsın-

Taşkıran, Almanya'da Yahudi düşmanlığında olduğu gibi Müslüman karşıtı suçların da diğer suçlardan ayrı olarak kayıt altına alınmasını istedi.

Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı Nasyonalsosyalist Yaraltı (NSU) terör örgütünün işlediği cinayetlerin eksiksiz aydınlatılmasını talep eden Taşkıran, "Bu konuda endişelerimiz artıyor, güvenimiz yıpranıyor. Bu esnada sürecin eksiksiz bir şekilde aydınlatılacağına dair verilen sözden de gittikçe uzaklaşıldığını görüyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen de Türk toplumunun Almanya'ya önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.

Şen, ancak Almanya'da ve bazı Batılı ülkelerde başta medyada olmak üzere kamuoyunun bazı kesimlerinde Türk toplumunun birçok konuda sorunlu gösterilmeye çalışıldığını, Türk ve Müslüman toplumun bu ülkelere ait olup olmadığının haksız bir şekilde sorgulandığını bildirdi.

-"İslam Almanya'ya aittir. Bunun sorgulanması absürttür"-

"Bizim gözümüzde yarım asırdan fazla bir süredir Almanya'nın gelişmesine katkı sağlayan, bu ülkede vergi veren, bu ülkeye yatırım yapan, kanun ve kurallara saygılı, barış ve huzur içinde yaşama arzusunu her fırsatta gösteren Almanya'daki toplumumuz, bu ülkeye uyum sağlamış ve bu ülkenin varlığına her alanda katkıda bulunmaya devam etmektedir" diyen Şen, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Berlin'de 250 bin, Almanya'da 3 milyon insanımız kalıcıdır. Onlar burada birer Müslüman olarak kalacaklardır. Müslüman olarak yaşayacaklardır. Dolayısıyla İslam Almanya aittir. Bunun sorgulanması absürttür."

Şen, İslamofobi ile en iyi mücadele yönteminin dışarıya açılmak olduğunu belirterek, camilerin ve külliyelerin kapılarını açıp insanlara Müslüman olmanın getirdiği ödev ve sorumlulukların anlatılmasını istedi.

Şen ayrıca, gelecek ay Türkiye dışında genel seçimler için oy kullanılacağını hatırlatarak, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının sandığa gitme haklarını kullanmaları çağrısında bulundu.

Etkinliğe Berlin'de faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Berlin Eyalet Meclisi Üyesi İlkin Özışık ve çok sayıda kişi katıldı.

-Stockholm-

IGMG Teşkilatı İsveç Bölgesi'nce başkent Stockholm'de bu yıl beşincisi gerçekleştirilen etkinliğe yaklaşık 700 kişi katıldı.

Programın özel davetlisi IGMG Hessen Bölge Başkanı ilahiyatçı hatip Bilal Kaçmaz'ın Hz. Muhammed'in hayatından kesitler sunduğu salonda duygulu anlar yaşandı.

Kaçmaz, "Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'e daha Peygamberlik verilmeden Muhammedül-Emin ismini vermişlerdi. O tüm Müslümanları kardeş yapmış ve kimseyi doğuştan getirdiği birtakım farklılıklardan dolayı üstün tutmamıştır. Ondaki üstünlük ölçüsü yalnızca takva olmuştur" dedi.

IGMG İsveç Bölgesi Başkanı Yavuz Selim Çelik de "Bu kalabalık, Stockholm'de yaşayan Türk vatandaşlarımızın Peygamber sevgisinin ne kadar büyük olduğunun göstergesidir" dedi.

Programda, Kur'an okuma dünya birincisi Remzi Er, Kur'an-ı Kerim ziyafeti sundu, Dursun Ali Erzincanlı şiirler okudu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hz. Muhammed'i Anma Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement