İade Kararının Geçici Olarak İptali Sığınmacıları Sevindirdi - Son Dakika
Güncel

İade Kararının Geçici Olarak İptali Sığınmacıları Sevindirdi

İade Kararının Geçici Olarak İptali Sığınmacıları Sevindirdi

Ab ile Türkiye arasındaki anlaşmanın ardından iade için Sakız ve Pire limanlarında hazır bekletilen sığınmacıların eylemleri sonrası, Yunan hükümetinin kararı geçici olarak askıya aldığı belirtildi.

06.04.2016 15:03

Ab ile Türkiye arasındaki anlaşmanın ardından iade için Sakız ve Pire limanlarında hazır bekletilen sığınmacıların eylemleri sonrası, Yunan hükümetinin kararı geçici olarak askıya aldığı belirtildi. Adalardaki sığınmacılar bu karar sonrası sevinç kutlamaları yaptı.

Yunanistan'da yayın yapan 'www.protothema.gr' adlı sitenin haberine göre; iade kararı sonrası sığınmacıların yaptığı protesto gösterilerinin büyümesi ve sivil toplum kuruluşlarının da sığınmacılara destek vermesi üzerine Yunan hükümeti kararı geçici olarak askıya aldı. Çoğunluğu Pakistan, Afganistan ve Mynmarlı sığınmacılar, bu sabaha karşı ellerinde 'Thanks Greece' (Teşekkürler Yunanistan) yazılı dövizlerle kararı alkışladı. Sakız Belediye Başkanı Manolis Vournika, basın mensuplarına limanda verdiği röportajda, "Adalarda gerginlik had safhada. Alınacak kararlarda sığınmacıların durumları daha ciddi bir şekilde ele alınmalı, kaos ortamından bir an önce çıkılmalı" dedi.

SIĞINMACI GÖTÜREN TÜRK KAPTAN TUTUKLANDI

Dün sabaha karşı Türkiye kıyılarından bindirdiği 6 Suriyeli kaçağı Sakız adasına sürat teknesiyle götüren 40 yaşlarındaki Türk kaptan, Sakız Adasına bir mil kala Yunan Sahil Güvenliği tarafından ateş açılarak durduruldu. Adaya götürülen Suriyeli'ler gözaltına alınırken, Türk kaptanın tutuklandığı kaydedildi.

CUMA GÜNÜ BEKLENİYOR

Öteyandan pazartesi günü 202 sığınmacının Dikili üzerinden Türkiye'ye iadesinin ardından, ara verilen işlemin cuma günü devam edeceği belirtildi. Yunan Hükümeti yeni bir karar almazsa ikinci iade işlemi yine Dikili üzerinden cuma günü yapılacak.

PAPA MİDİLLİ'Yİ ZİYARET EDECEK

Yunanistan Başpiskoposu Hieronymus'un daveti üzerine Papa'nın 14- 15 Nisan'da Midilli Adası'ndaki göçmen kampını ziyaret ederek göçmenlerle görüşeceği ve bu yönde hazırlıkların yapıldığı da belirtildi.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İade Kararının Geçici Olarak İptali Sığınmacıları Sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement