İBB Cemal Reşit Rey'de "Bağlama Günleri" Başlıyor - Son Dakika
Güncel

İBB Cemal Reşit Rey'de "Bağlama Günleri" Başlıyor

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, birbirinden değerli bağlama virtüözlerinin, müzisyenlerin ve ünlü bağlama yapım üstatlarının katılacağı "Bağlama Günleri"ni düzenliyor.

20.03.2015 15:59

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu, birbirinden değerli bağlama üstatlarını bir araya getirerek ustalık sınıfları, paneller ve konserlerle dolu önemli bir organizasyona imza atıyor.

"Bağlama Günleri", 23 ve 24 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek. "Bağlama Günleri"ne; Yücel Paşmakçı, Erol Parlak, Erdal Erzincan, Güray Hafiftaş, Çetin Akdeniz ve Cengiz Özkan gibi birbirinden değerli bağlama üstatları katılacak.

"Bağlama Günleri" programı, 23 Mart Pazartesi günü 10.00'da Ali Ekber Çiçek, Orhan Gencebay ve Güray Hafiftaş gibi önemli müzisyenlere de üretim yapan bağlama ustası Özbek Uçar'ın eserlerinden oluşan bir sergiyle başlayacak. Program, 12.00'de Bağlama Virtüözü Çetin Akdeniz'in gerçekleştireceği ustalık sınıfıyla devam edecek. Ustalık sınıfından sonra 14.00'te Prof. Dr. Erol Parlak'ın başkanlığında '' Türkiye, Avrupa ve Çevre Kültürlerde Bağlama'' başlıklı bir panel gerçekleştirilecek. Panelde, Prof. Dr. Gülnaz Abdullazade ve Dr. Habil Martin Greve konuşmacı olarak yer alacak. Aynı gün 16.30'da fuaye alanında Elçin Reşidoğlu ve Adem Tosunoğlu'nun vereceği konser gerçekleştirilecek.

CRR'de düzenlenen "Bağlama Günleri"nin ilk günü 20.00'de Türk Halk Müziği'nin yaratıcı saz sanatçısı Cengiz Özkan'ın 'Ustalardan Türküler' başlığıyla vereceği konserle tamamlanacak. Cengiz Özkan, konserde önemli müzik ustalarının eserlerini icra ederek Anadolu'nun zengin türkülerine ruh verecek.

Programın ikinci günü, Güray Hafiftaş'ın vereceği ustalık sınıfı dersiyle devam edecek. Ustalık sınıfından sonra 14.30'da Yücel Paşmakçı'nın yönetiminde toplumsal, kültürel ve simgesel özellikleriyle bağlamanın ele alınacağı bir panel düzenlenecek. Panele, Okan Murat Öztürk ve Erdem Şimşek konuşmacı olarak katılacak. Etkinliğe 16.30'da Ramazan Bağgül ve Erkan Çanakçı'nın fuaye salonunda vereceği konserle devam edilecek.

İki gün boyunca akademik ve müzikal programlarla İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek "Bağlama Günleri", yaşayan en büyük bağlama virtüözlerinden Erdal Erzincan'ın bağlama orkestrasıyla birlikte vereceği eşsiz konserle son bulacak. Erdal Erzincan 24 Mart Salı günü 20.00'de Türk Halk Müziği'nin seçkin eserlerini orkestrasıyla birlikte sunarak dinleyicilere müzik ziyafeti verecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İBB Cemal Reşit Rey'de 'Bağlama Günleri' Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement