İÇGİAF: İç Anadolu'da Gelir Eşitsizliği Ortadan Kalkıyor - Son Dakika
Güncel

İÇGİAF: İç Anadolu'da Gelir Eşitsizliği Ortadan Kalkıyor

İÇGİAF: İç Anadolu\'da Gelir Eşitsizliği Ortadan Kalkıyor

İç Anadolu Genç İşadamları Federasyonu (İÇGİAF), İç Anadolu Bölgesinde gelir eşitsizliğinin hızla ortadan kalktığını, Ankara'nın geliri en yüksek il olduğunu belirtti.

30.09.2016 10:19  Güncelleme: 10:59

İç Anadolu Genç İşadamları Federasyonu (İÇGİAF) Genel Başkanı Fatma Semiz, İç Anadolu Bölgesinde gelir eşitsizliğinin hızla ortadan kalktığını belirterek, "Ankara'nın geliri en yüksek il olması kadar, bölgemizdeki 5 ilin gelir eşitsizliğinin hızla ortadan kalkması da memnuniyet vericidir. Yıllardır bunun mücadelesi veriliyor." ifadelerini kullandı.

TÜİK SONUÇLARI GÖSTERİYOR

Semiz, yazılı açıklamasında, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), 2015 yılı gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarını değerlendirdi.
Ankara'nın 22 bin 516 lirayla geliri en yüksek il olduğunu hatırlatan Başkan Semiz, "Bölgemizde gelir eşitsizliği hızla ortadan kalkıyor. İç Anadolu Bölgesi'nin en önemli ili, siyasetin ve ticaretin başkenti Ankara'nın geliri en yüksek il olması kadar, bölgemizdeki 5 ilin gelir eşitsizliğinin hızla ortadan kalkması da memnuniyet vericidir. Yıllardır bunun mücadelesi veriliyor." değerlendirmesinde bulundu.

İÇ ANADOLU'DA GELİR EŞİTSİZLİĞİ DÜŞÜK

Semiz, verilerin incelendiğinde, Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Nevşehir ve Kırşehir illerinin, Türkiye'de gelir eşitsizliğinin en düşük olduğu iller olduğunun altını çizerek, İÇGİAF'ın uzun yıllar illerdeki gelir eşitsizliğinin ortadan kaldırılması için mücadele ettiğinin bilgisini verdi.

"TURİZM POTANSİYELİ ARTTIRILMALI"

İller arasında gelişmişlik düzeyi farklılıklarının ortadan kalkmaya başlamasının yeterli olmadığını vurgulayan Semiz şunları kaydetti:
"Bölgemizdeki geri kalmış illerin kalkınması için bir dizi tedbir alınmalıdır. İç Anadolu, tarihi zenginlikler, termal turizm ve kış turizmi bakımından büyük önem taşımaktadır. Bu alanlara yoğunlaşarak turizm potansiyeli daha da arttırılmalıdır. Kuşkusuz en mühimi bölgemizin kalkınmasının orta ve uzun vadeli yatırım projeleriyle sağlanacağı gerçeğidir. İÇGİAF olarak biz yalnızca İç Anadolu Bölgesindeki değil, ülkemizdeki tüm bölgeler arasındaki gelişmişlik ve gelir eşitsizliğinin ortadan kaldırılmasını ve tam kalkınmayı savunuyoruz. Ancak o zaman mutlu bir ülke olabiliriz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İÇGİAF: İç Anadolu'da Gelir Eşitsizliği Ortadan Kalkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement