İçişleri Bakanı Ala, Oltu'da Bayramlaşma Törenine Katıldı - Son Dakika
Politika

İçişleri Bakanı Ala, Oltu'da Bayramlaşma Törenine Katıldı

İçişleri Bakanı Ala, Oltu\'da Bayramlaşma Törenine Katıldı

Bakan Ala Erzurum Oltu'daki konuşmasında, "Arzu ediyoruz ki, bizim kardeşlerimiz, Türkiye'de olduğu gibi barış ve huzur içerisinde bayramı idrak edebilsinler." dedi.

28.07.2014 18:38  Güncelleme: 18:54

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "İslam dünyasının bayramı mübarek olsun. Arzu ediyoruz ki, bizim kardeşlerimiz, Türkiye'de olduğu gibi barış ve huzur içerisinde bayramı idrak edebilsinler" dedi.

Ala, Oltu ilçesindeki tarihi Aslanpaşa Camisinde bayram namazını kıldı, cami çıkışında vatandaşlarla sohbet ederek, bayramlarını kutladı.

İçişleri Bakanı Ala, yaptığı açıklamada, tüm İslam aleminin bayramını kutlayarak, Türkiye'de yaşanan istikrarın diğer İslam ülkelerinde de yaşanmasını arzuladığını söyledi.

Türkiye'nin her zaman istikrarı yakalayamayan İslam ülkelerine destek olacağını belirten Ala, şöyle konuştu:

"İslam dünyasının bayramı mübarek olsun. Arzu ediyoruz ki, bizim kardeşlerimiz, Türkiye'de olduğu gibi barış ve huzur içerisinde bayramı idrak edebilsinler. Ama maalesef etrafımızdaki ülkeler, Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de ve Mısır'da gibi İslam dünyası ülkelerinde görmek istediğimiz gibi bir bayram idrak edemiyorlar. Allah onlara yardım etsin, bize de onlara yardım etme gücü ve istikrarı versin. Biz de onlara, elimizden gelen yardımı yapabilelim. Bütün insanlığın bayramı mübarek olsun. Bütün insanlık, İslam tarihinden ders alsın ve adaletle hükmetmeyi öğrensinler."

Ala ve beraberindekiler daha sonra caminin yan tarafında bulunan şehitliği ziyaret ederek, Kale Meydanı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İçişleri Bakanı Ala, Oltu'da Bayramlaşma Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement