İçişleri Bakanı Ala Erzurum'da - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Ala Erzurum'da

İçişleri Bakanı Ala Erzurum\'da

Bakan Ala: "Ne kadar çok kişi yarışırsa yarışsın sonuçta demokrasi varsa kim kazanır biliyor musunuz? Halk kazanır, halk. Yani adına hareket ettiğimiz vatandaş kazanır" "İstikrarlı bir demokraside zararlı çıkan hiç kimse olmaz"

16.02.2014 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Ne kadar çok kişi yarışırsa yarışsın sonuçta demokrasi varsa kim kazanır biliyor musunuz? Halk kazanır, halk. Yani adına hareket ettiğimiz vatandaş kazanır" dedi.

Erzurum'da bulunan ve geceyi Oltu ilçesinde annesi ve babasıyla geçiren İçişleri Bakanı Ala, sabah saatlerinde karayoluyla Hınıs ilçesine geldi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ve herhangi bir olumsuzluğa yol açmaması için çatılardaki buz sarkıtlarının kırıldığı ilçede ilk olarak Hınıs Belediye Başkanı Enver Taçyıldız'ı ziyaret eden Ala, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Ziyaret sırasında makamda bulunan AK Parti Hınıs Belediye Meclisi Üyesi Şakir Çelik, söz alarak kendisiyle beraber 12 meclis üyesinin yerel seçimlerde yeniden aday gösterilmediği için istifa ettiklerini belirtti.

Bakan Ala da bunun hizmet yarışı olduğunu ve sonuca razı olmak gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Önemli olan demokrasiyi usul olarak beğenmek ve bu yarışa girmektir. Yarışa girersiniz bugün birisi, yarın başka birisi, belki siz kazanırsınız, belki de başka birisi. Sonuç olarak ne kadar çok kişi yarışırsa yarışsın sonuçta demokrasi varsa kim kazanır biliyor musunuz? Halk kazanır, halk. Yani adına hareket ettiğimiz vatandaş kazanır. Önemli olan da hepimiz vatandaşız, ben de vatandaşım. Benden bakanlığı, birinden başkanlığı, diğerinden başka bir şeyi alırlar. Bunu size cevap olarak söylemiyorum. Şimdi sohbet ortamındayız, onun için söylüyorum. Önemli olan biz bu ülkenin vatandaşıyız. Biz kaybetsek de demokrasi var ve yarışa çok kişi katılsa da orada vatandaş kazanır. Biz de vatandaşız demek oluyor ki biz de kazanıyoruz. İstikrarlı bir demokraside zararlı çıkan hiç kimse olmaz. Hepimiz karlı çıkıyoruz demektir."

Belediye ziyareti sonrası ilçe esnafını ziyaret ederek vatandaşlarla görüşen Ala, BDP ilçe binası önünde toplanan bir grubun yanına giderek sohbet etti.

Yerel seçimlerin herkese hayırlı olmasını temenni eden Ala, "Seçimlerin huzurlu bir şekilde geçmesini temenni ederim. Önemli olan demokratik bir şekilde yarışmak" ifadesini kullandı.

Grubun arasında bulunan bir kişinin, "Sayın Bakanım hoş geldiniz. Seçimden sonra da bizleri ziyaret etmenizi bekleriz" demesi üzerine Ala, "Elbette seçimden sonra da geleceğim" cevabını verdi.

Ala, ilçe merkezindeki bir lokantada yemek yedikten sonra karayoluyla Karayazı ilçesine geçti. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Ala Erzurum'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement