İçişleri Bakanı Ala, İzmir'de - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Ala, İzmir'de

İçişleri Bakanı Efkan Ala, gazeteci Mehmet Baransu'ya dava açıp açmayacağına ilişkin, "Biz devleti yönetiyoruz.

18.03.2014 01:56

İçişleri Bakanı Efkan Ala, gazeteci Mehmet Baransu'ya dava açıp açmayacağına ilişkin, "Biz devleti yönetiyoruz. Devlete karşı bir saldırı olduğu zaman, devletin varlığına, onu bize oy verenler, bizi bu görevle görevlendirenler de bizden ne istiyorsa, devletin hangi refleksleri göstermesi, hangi kararları olması gerektiğini düşünüyorsa, biz onları alırız" dedi.

Ala, AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaretinde düzenlediği basın toplantısında, parti teşkilatlarının demokrasilerin doğduğu kaynaklar olduğunu söyledi. AK Parti İzmir il teşkilatının, dün düzenlenen mitingde ortaya koyduğu performansla ne kadar iyi çalıştığını gösterdiğini ifade eden Ala, tüm teşkilat mensuplarını kutladı.

Bakan Ala, partilerinin ve hükümetlerinin, İzmir'in, Türkiye'nin gelişimine paralel biçimde her alanda, eş zamanlı olarak gelişmesini arzu ettiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Bu bakımdan İzmir'e yapabileceğimiz her türlü katkıyı yapmak için seferber olmuş durumdayız. Arzu ediyoruz ki, tarihi ile bulunduğu konumla mütenasip uygun bir biçimde İzmir, Türkiye'nin elde ettiği her kazanımdan biraz daha fazlasını elde etsin ve bizim bu bölgede, artık şehirlerin birbirleriyle rekabet ettiği dünyada, İzmir kendisine layık olacak biçimde gelişsin ve ilerlesin. Bunu sağlamanın yolu, Türkiye'nin istikrarlı biçimde büyüyen ekonomik, sosyal ve siyasal politikalarına paralel bir politika, proje ve yönetim anlayışı olan yerel yönetimin iş başına gelmesidir. Böyle bir yerel yönetim anlayışı iş başına gelirse buradan İzmir için de bir sinerji ortaya çıkacaktır."

- Baransu'ya dava açacağı iddiaları

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ala, bir basın mensubunun "Mehmet Baransu'ya tapelerle ilgili dava açacak mısınız?" sorusuna, "Biz devleti yönetiyoruz. Devlete karşı bir saldırı olduğu zaman, devletin varlığına, onu bize oy verenler, bizi bu görevle görevlendirenler de bizden ne istiyorsa, devletin hangi refleksleri göstermesi, hangi kararları olması gerektiğini düşünüyorsa, biz onları alırız" karşılığını verdi.

Ala, "Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde düzenlenen eylemde bir polisin kaskıyla göstericilerden birini darbettiği" iddialarının hatırlatılması üzerine ise İçişleri Bakanlığı ve tüm emniyet birimleri olarak tüm vatandaşların, tüm partilerin ve siyasal düşüncelerin kendilerini özgür biçimde, güvenli bir ortam içinde ifade etmelerini sağlamakla görevli olduklarını ifade etti.

Emniyet güçlerinin, polisi, jandarması, sahil güvenlik birimleriyle toplam personel sayısı 400 bini aşan büyük bir yapı olduğuna işaret eden Ala, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar Türkiye genelinde takdire şayan güvenlik hizmeti sunuyoruz ama her zaman yanlış yapanlar, eksik yapanlar olabilir. Biz ilkemizi ortaya koymuşuzdur. İyi yapanları, çok daha iyi yapanları ödüllendiririz. Eksik yapanların, yanlış yapanların gereğini yaparız ama herkesin ne yapacağı bellidir. Bu spesifik konuda da inceleme, soruşturma başlatılmıştır. Orada eksiği yanlışı olan varsa cezalandırılır, yoksa bu da kamuoyuyla paylaşılır."

- "İzmir mitinginden mesajı aldım"

Ala, İzmir mitingindeki manzaranın partileri açısından umut olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine, dünkü mitingin İzmirlilerin, ülke geneli ve İzmir için düşündükleri projelere ve adaylarına olan teveccühü göstermesi bakımından önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 30 Mart'ta bir yerel seçime gidecek olmasına karşın bir genel seçim havasına büründüğünü ve vatandaşın bu seçimlerin öneminin farkında olduğunu ifade eden Ala, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin istikrarının, en önemli kazanım olduğunu Türk milleti artık biliyor. Bu mitingler, sahip çıkışlar, karşı koyuşlar, milletin istikrara yönelik herhangi bir müdahaleyi şiddetle reddettiğinin göstergeleridir. O bakımdan Türkiye'nin istikrarını en önce sağlayan, yerel yönetimlerde o istikrarlı politikaları üreten, iktidarla aynı politikaları, aynı hedefleri gözeten bir yerel yönetim anlayışının iş başına gelmesini arzu etmemin fotoğrafıydı dünkü İzmir mitingi.

O fotoğraftan İzmirli, hem Türkiye'nin hem kendisinin ne kadar karlı çıkacağını resmetti dün. O bakımdan ben ümit ediyorum ki, sandık sonuçları da 30 Mart akşamı İzmir'in önümüzdeki 5 yılda alacağı hizmetleri çok daha ileriye götürecek bir sonuç olacaktır. Çünkü projeler, hedefler aynı olursa her zaman iki kere iki dört etmiyor, iki kere iki daha fazla rakam edebiliyor. Ortaya koyacağınız projeler bir kere aynı hedeflere yönelik olunca, merkezi idare, yerel yönetimler, buradaki vatandaşlarımız, Türkiye'nin genel istikameti bir araya gelince çok daha hızlı, çok daha büyük projeler ve çok daha büyük programları gerçekleştirmek mümkün oluyor. Ben dünkü mitingden bu mesajı aldım, İzmirlilere hayırlı uğurlu olsun."

- Valiliği ziyaret etti

Öte yandan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı da makamında ziyaret etti. İzmir Valiliği girişinde Vali Toprak tarafından karşılanan Ala, burada Valilik Şeref Defterini imzaladı.

Bakan Ala, ayrıca AK Parti İzmir İl Başkanlığınca düzenlenen etkinlikle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

İçişleri Bakanı Ala, İzmir\'de
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Ala, İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement