İdeal Aile İçin Huzurlu Toplu Şart" - Son Dakika
Yerel

İdeal Aile İçin Huzurlu Toplu Şart"

Eğitim-Bir-Sen Kayseri 1 No’lu Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Çiğdem Türkel, ideal ailenin ancak huzurlu toplumlarda gelişebileceğini ve ortaya çıkabileceğini söyledi.

18.05.2016 12:34

Eğitim-Bir-Sen Kayseri 1 No'lu Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Çiğdem Türkel, ideal ailenin ancak huzurlu toplumlarda gelişebileceğini ve ortaya çıkabileceğini söyledi.

Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Kayseri 1 No'lu Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Çiğdem Türkel, son dönemlerde özellikle kitle araçlarının etkisiyle aile kutsallığının bozulmaya uğradığını ifade etti. Yetişen yeni nesil için daha sağlıklı bir ortam hazırlamanın yolunun, bozulmaya uğrayan aile birimini korumak için önlemler almaktan geçtiğini belirten Kadınlar Komisyonu Başkanı Çiğderm Türkel,

"İDEAL AİLE ORTAMI SEVGİ İLE SAĞLANIR"

"Bir memleketin yükselmesi ev ve aile muhabbetine bağlıdır. Bu nedenle dinimiz toplumun ve gelecek neslin yetişmesinin sağlam olabilmesi için, işin ta temeline inmiş ve sağlam aileye ulaşabilmek için ailenin esasını teşkil edecek olan karı- kocanın iyi meziyetlerle bezenmiş olmasını tavsiye etmiş ve bu iyi meziyetleri eş seçiminde tercih sebebi göstermiştir. Peki ideal bir aile ortamı nasıl olmalıdır? Ailenin ortamı tek kelimeyle sevgi olmalıdır. Aile ortamı sevgi, saygı, şefkat ve dayanışma temelleriyle yükselmelidir. Birlik, gaye ve ileriye dönük emeller bir aile de ne kadar çok olursa aile o kadar çok sağlam olur." diye konuştu.

"BATI KÜLTÜRÜNÜN ETKİLERİ ORTADAN KALDIRILMALIDIR"

İdeal ailenin tekrar mevcuda gelmesi için Batı kültürünün etkilerinin ortadan kaldırılması gerektiğini savunan Türkel, "Toplumumuzun bireyleri kendi çocukluk dünyasını meydana getiren yakınlarının milli, manevi, dini değerleri bizzat yaşadığını görerek ve onları taklit ederek yetişmelidir. İleride çocuklarımızın dindar, ahlaklı ve vatansever bir şahsiyete sahip olabilmesi, böyle bir aile ocağında yetişmesine bağlıdır. Böyle bir aile de ancak bütün değerleriyle sağlam bir yapı istenilen yuvadır. Temeli helal, ortamı sevgi-saygı, fertleri kuşatan da iman olunca, böyle ailelerden oluşan toplum da sağlam ve güçlü olur. İşte bu toplum aranılan ve istenilen bir toplumdur. Bu toplum da aileler huzurlu, toplum ise güçlüdür. Bu toplum ne çöker, ne de o aileler buhran geçirir. İşte bu aile sağlamdır. Geleceğe güvenle bakar. Her ağaç kendi kökünden vücut bulur." ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İdeal Aile İçin Huzurlu Toplu Şart' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement