İftar Sonrası Vatandaşlara Şerbet İkramı - Son Dakika
Yerel

İftar Sonrası Vatandaşlara Şerbet İkramı

İftar Sonrası Vatandaşlara Şerbet İkramı

Battalgazi Belediye İftar Çadırı’nda, vatandaşlara iftar sonrası şerbet ikramı yapıldı.

08.07.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Battalgazi Belediye İftar Çadırı'nda, vatandaşlara iftar sonrası şerbet ikramı yapıldı.

Battalgazi Belediye İftar Çadırı'nda, her gün yaklaşık bin 500 kişiye iftar yemeği veriliyor. Program ilk olarak Semerkand Malatya Temsilcisi Ali Birgin'in Kur-anı Kerim tilaveti ve sohbeti ile başladı. Burada daha sonra konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan ayı ile birlikte her akşam Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı'nda yaklaşık bin 500 kişilik iftar yemeği verildiğini belirterek, günün iftar yemeğini ise Diltemizler Reklam A.Ş ile Taç Organizasyon Şirketi'nin sahibi Ergün Kılıç tarafından verildiğini söyledi.

Başkan Gürkan, hayırsever iş adamlarına teşekkür ederek, "Böyle bir iftar sofrasında sizlerle birlikte olmaktan Battalgazi Belediyesi ailesi olarak son derece mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Buradaki misafirlerimizden gerek yurt dışından Suriye'den, Irak'tan, Afganistan'dan ve başka ülkelerden olan dostlarımızla, gerek yurdumuzun değişik vilayetlerinden gelen misafirlerimiz, gerekse de memleketimiz Malatya'mız, Battalgazi'mizin değişik mahallelerinden gelen misafirlerimiz var. Bu güzel akşam vaktinde sizlerle birlikte olmak, sizlerle aynı sofrada aynı yemeği paylaşmak, Ramazan ayının o uhrevi bereketinin temel özelliğidir. Sizler buraya gelmekle bizleri ziyadesiyle memnun ettiniz. Sizleri misafir etmekten dolayı onur duyduk. Sizler bir nasibinizi getirdiniz dokuz nasibinizi burada bıraktınız. Özelliklede sizlerin buraya gelerek o dokuz nasibinizi burada bırakmanızdan dolayı sponsor firmalarımızla birlikte hepinize teşekkür ediyoruz. Onlar da bu konuda Ramazan boyunca Malatyalı hayırsever iş adamlarımızdan her Ramazan akşamı biri buradaki iftar yemeklerine sponsor oluyorlar. Kendilerine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün Semerkand Vakfı'nın çok değerli üyeleri var. Biz, her akşam bir sivil toplum örgütünün temsilcilerini burada sizlerle buluşturuyoruz. Bu da Battalgazi ilçesinin sivil toplum örgütleriyle, muhtarlarıyla, meclis üyeleri ile ve diğer meslek örgütleriyle bir bütün olduğunu göstermektedir. İşte, oluşan bu fotoğraf Battalgazi'nin fotoğrafıdır. Bu fotoğraf karesinin oluşması onur ve gurur vericidir. Öte taraftan memleketimizde ne zaman bir düşkün olmuşsa, bir afet veya başka bir afet olmuşsa orada yanımızda hissettiğimiz Kızılay Malatya Şubesi'nin değerli başkan ve üyelerinin bu konudaki hassasiyetlerini tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Buradaki tüm misafirlerimize, Kızılay'ımızın iftar sonrası şerbet ikramı olacaktır. Tekrar Ramazan-ı Şerif'in milletimize, ülkemize ve Müslüman alemine hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Başkan Gürkan'ın yaptığı konuşmanın ardından iftar yemeğine katkı sağlayan iş adamlarına ve programa katkı sağlayan sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür belgesi verildi.

Program son olarak vatandaşlara yemek dağıtımı ve iftar sonrası ise, Kızılay Malatya Şubesi'nin şerbet ikramı ile son buldu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İftar Sonrası Vatandaşlara Şerbet İkramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement