Iğdır'da Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da Nevruz Kutlaması

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Yıllarca sürdürülen tarihsel bir haksızlık ve adaletsizlik düzeltilmelidir.

19.03.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Yıllarca sürdürülen tarihsel bir haksızlık ve adaletsizlik düzeltilmelidir. Bunu AKP hükümeti yapmayacak ama Türkiye halklarının vicdanı ve adaleti yapacak" dedi.

Yüksekdağ, Pancar Toplama Meydanı'nda düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarında yaptığı konuşmada, kendilerinin nevruzun mutluluğunu ve coşkusunu yaşadığını ancak başka bir kesimin bu mutluluğa tahammül edemediğini öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süre önce "Kürt sorunu"na ilişkin açıklamasını hatırlatan Yüksekdağ, 2006'da 'Kürt sorunu, benim sorunumdur' diye açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın, aradan geçen 9 yılda bu söyleminin değiştiğini ifade etti.

Yüksekdağ, "Defalarca 'Kürt sorunu yoktur' diyenler, kendileri yok oldu. Bu halk nice hükümetler gördü, Kürt sorununun varlığını kendi sorunu olarak kabul etmeyen nice iktidar, geldikleri gibi gitti" görüşünü aktardı.

Kürt halkının siyasi temsiliyet hakkının çalındığını iddia ederek, "Bize diyor ki 'neyiniz eksik?' Bizden çaldığınız oylar eksik, her şeyden önce. Siyasi sistemdeki antidemokratik seçim barajıyla halkımızın siyasi iradesini çaldınız, oylarını çaldınız, temsiliyet gücünü çaldınız. İşte biz, bizden çaldıklarınızı almak için mücadele ediyoruz. O oyları sizlerden söke söke alacağız" ifadelerini kullandı.

-"Bu siyasi iktidara güvenmiyoruz"

AK Parti hükümetine karşı güvensizliklerinin bulunduğuna değinen Yüksekdağ, "Biz bu siyasi iktidara güvenmiyoruz ama Türkiye halklarının vicdanına güveniyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Bugün Türkiye'de barıştan, özgürlükten ve demokrasiden, ölümlerin yaşanmadığı ve savaşların olmadığı bir gelecekten bahsedilmesinin zeminini Abdullah Öcalan'ın sağladığını savunan Yüksekdağ, "Yıllarca sürdürülen tarihsel bir haksızlık ve adaletsizlik artık düzeltilmelidir. Bunu AKP hükümeti yapmayacak ama Türkiye halklarının vicdanı ve adaleti yapacak" diye konuştu.

Yüksekdağ, 2015 nevruzunda ortaya konacak barış ve çözüm çizgisini de bütün Türkiye halklarının sahiplenmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmasının ardından kutlama alanındaki nevruz ateşini yakan Yüksekdağ, partililer ve vatandaşlarla halay çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Iğdır'da Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement