İhh Kilis Şubesinin Aranması - Son Dakika
Güncel

İhh Kilis Şubesinin Aranması

İhh Kilis Şubesinin Aranması

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) avukatları yazılı bir açıklama yaparak, İHH Kilis ofisinde yapılan aramanın hukuksuz olduğunu bildirdi.

17.01.2014 16:25

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) avukatları yazılı bir açıklama yaparak, İHH Kilis ofisinde yapılan aramanın hukuksuz olduğunu bildirdi.

İHH avukatları Hüseyin Levent Külekçioğlu, Mehmet Taşçı ile Sema Külekçioğlu imzası ile yapılan yazılı açıklamada, TMK. 10. madde ile görevli Van Cumhuriyet Başsavcılığı ve TMK. 10. Madde ile görevli Van 2 Nolu Hakimliğinin yetki alanı Kilis'i kapsamadığı halde Kilis'te doğrudan arama yapmış ve yaptırmıştır" denildi.

İHH avukatlarının açıklamasında şöyle denildi: "TMK. 10. madde ile görevli Van Cumhuriyet Başsavcılığı 2012/1361 nolu dosyasında süren bir soruşturma kapsamında İbrahim İ.'nin bir terör örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle arama kararı verilmiştir. Arama kararı şüphelinin ev adresinde yapılmasına ilişkin iken, ev adresi olarak Mernis, Polnet ve Uyap kayıtlarında yer alan adresi yerine Kilis İHH Ofisi'nin adresi yazılmak suretiyle kayıtlara aykırı adreste arama yapılmıştır. Ancak, Kilis TMK. 10. Madde yönünden Adana'ya bağlı olup bu karar alınırken veya uygulanması sırasında hiçbir şekilde yetkili TMK. 10. madde ile görevli Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Hakimlikleri bilgilendirilmediği gibi aracılıklarına da başvurulmamıştır. Hatta bu karar ve uygulanması Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı ile Kilis Nöbetçi Cumhuriyet Savcısından bile gizlenmiştir. Van Cumhuriyet Savcısı Yakup Nevruz tarafından doğrudan Kilis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne emir verilerek Kilis Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yetkililerince bu arama kararı ile ilgili Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına bilgi verilmemiş ve Kilis Cumhuriyet Başsavcılığına herhangi bir talimat da yazılmamıştır."

Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayı basından öğrendiği belirtilerek şöyle denildi: "Evrakları Kilis Emniyet Müdürlüğü'nden istetmiş, bu şekilde arama içeriğinden haberdar olmuştur. Van Cumhuriyet Savcısının Kilis Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne talimat yazdığı anlaşılmıştır. Arama kararı yerine getirilirken bu adresin İHH Kilis Ofisi'ne ait olduğu görüldüğü halde, şüpheli adres yerine Vakıf Ofisi, Misafir Konutları ve hatta Katar Kızılay Ofisi hukuksuz aranmıştır. Arama kararının içeriğinde İHH'nın adı geçmemesine rağmen, İbrahim İ'nin ikametinin aranması gerektiği belli olduğu halde kararı icraya gelenler bunun yerine İHH Kilis Ofisini aramayı hedeflemişlerdir. Katar Kızılayı ile İHH 'ya zimmetli bilgisayar ve laptoplar, görevlilere ve misafirlere ait laptop ve flaşlara el konmuş, biz avukatlar olarak olay yerine intikalimizden ofis aranmaya başladığında bir süre ofis görevlileri de dahil hiç kimse içeri alınmamıştır. Arama tamamen hukuksuzdur. Aramanın haksızlığı hukuksuz el konulan bilgisayarların 1 saat içerisinde geri verilmesinden de anlaşılmaktadır. Arama ile İHH aleyhine algı oluşturmaya çalışılmış ve terörle ilişkilendirilmek istenmiştir. Mahalli basınımız hariç bir kısım medya da buna alet olmuştur. İHH adına suç duyurusu yapılmıştır. Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı şikayetlerimizi dikkate alarak 2014/348 numaralı soruşturma dosyasını açmıştır. " - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İhh Kilis Şubesinin Aranması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement