Ihlamur Konağı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Ihlamur Konağı Açıldı

Başkent’in modern yaşlı bakım merkezlerinden Ihlamur Konağı, görkemli bir açılışla Ankaralıların hizmetine sunuldu.

26.09.2014 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ihlamur Konağı’nın açılışına, Cumhurbaşkanı Vekili Sadık Yakut, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çok sayıda siyasetçi, işadamı, sanatçı ve davetli katıldı. Açılış töreninde konuşan Ihlamur Konağı Genel Müdürü Özgür Gülkaya, Türkiye’de ortalama yüzde 8,9 düzeyinde olan yaşlanma hızının Ankara’da yüzde 13’lerde olduğunu belirterek, doğum oranı hızla düşerken yaşlı nüfus oranının da yükseldiğine dikkati çekti. İleri yaşlarda diyabet, alzheimer, demans, MS ve felç gibi nedenlerle yaşlıların beslenme bozuklukları ve yatağa bağlanma gibi sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını anlatan Gülkaya, bu nedenle yaşlı bakım merkezlerine olan ihtiyacın gitgide arttığını vurguladı. Ihlamur Konağı’nın diğer yaşlı bakım merkezlerinden farklı olarak yaşlıların tüm ihtiyaçları düşünülerek inşa edildiğini kaydeden Gülkaya, haftanın 7 günü fizik tedavi hizmeti verdiklerini, günün 24 saati merkezde sağlık ve yaşlı bakım ekibi bulunduğunu sözlerine ekledi.

“SOSYAL DEVLET, YEREL YÖNETİMLER VE VARLIKLI KİŞİLER BU TÜR YERLERE YATIRIM YAPTIĞI SÜRECE TOPLUM KALKINACAKTIR’’

Ihlamur Konağı’nın yapımını üstlenen İmirzalıoğlu ailesi adına konuşan Nejat İmirzalıoğlu da, konağın finansmanını üstlenen amcası İbrahim İmirzalıoğlu’nun 2 yıl önce vefat ettiğini, kardeşi Feruzat Hanım’ın da rahatsızlığı nedeniyle törene gelemediğini söyledi. Toplumların gelişmişliklerinin birçok kriterle ölçüldüğünü, ancak bunlardan en önemlilerinden birinin de yaşlılara verilen değer olduğunun altını çizen İmirzalıoğlu, “Yaşlılar için önemli olan ömrünün geri kalanını huzur, güven ve rahatlık içerisinde geçirebilmeleri. Amcam bunu gördüğü için burada harekete geçmiştir. Sosyal devlet, yani yaşlısına sahip çıkan devlet, yerel yönetimler ve varlıklı kişiler bu tür yerlere yatırım yaptığı sürece toplum kalkınacaktır’’ diye konuştu.

“2023’TE YAŞLI NÜFUS 10 MİLYON OLACAK”

Ihlamur Konağı’nın sağlık konusunda destekçisi olan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Murat Tuncer ise, Türkiye’de 2000’li yıllarda yüzde 5,7 olan yaşlı nüfus oranının bugün yüzde 8’lere çıktığını, 2023 yılında bu oranın yüzde 10,2’yi bulacağını belirterek, “Yani 2023’te yaklaşık 10 milyon insanımız yaşlı olacak’’ dedi.

Yaşlılıkla birlikte problemlerin artmasının doğal olduğunun altını çizen Tuncer, hastanede yatanların yüzde 36’lık bölümünün yaşlılıkla ilgili hastalıklar nedeniyle tedavi gördüklerini ve sağlık harcamaların yüzde 50’lik kısmının yaşlılara yapıldığını açıkladı. Bu nedenle yaşlı bakım merkezleri vasıtasıyla bu soruna çözüm aranması gerektiğini kaydeden Tuncer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın konuya gereken önemi verdiğini, ancak hizmetlerin yeterli seviyeye ulaşamadığını söyledi. Yaşlıların aslında aile ortamı içerisinde bulunmaları gerektiğini ifade eden Tuncer, ancak çağın koşulları nedeniyle bunun her zaman mümkün olmadığını, Ihlamur Konağı’nda da aile ortamı bulunduğunu sözlerine ekledi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise, Türk milli kültüründe ve İslam dininin öğrettiği esaslarda büyüğe saygının önde geldiğini vurguladı. Anne babaya ve büyüğe saygının Türk kültürünün esaslarından ve dinin emri olduğunu tekrarlayan Destici, “Dinimiz onlara öf bile demememizi emrediyor’’ diye konuştu.

Bu nedenle yaşlılara hizmet verecek mükemmel bir tesisin açılışına katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten Destici, bu tür tesislerin sayısının artırılması gerektiğini söyleyerek, “Rabbim hayırlara vesile etsin” dedi.

AÇILIŞA SANATÇILARIN İLGİSİ BÜYÜK OLDU 

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, arsanın kendileri tarafından tahsis edildiğini, daha sonra yapılan bir değişikle Çankaya Belediyesi’nin sınırları içinde kaldığını belirterek, burada ilklerin tesisini kurmayı düşünerek yola çıktıklarını ifade etti. Bakımevini yaşlıların ölümü beklediği değil, yaşama yeniden sarıldığı bir mekân olarak tasarladıklarını anlatan Yaşar, Ihlamur Konağı’nın sosyal, sportif ve sağlık etkinlikleriyle bir aile ortamı sağladığını belirtti. Başkan Yaşar, İbrahim İmirzalıoğlu’nun katkısı ile binanın yapıldığını, binanın bitmesi ile birlikte burayı iyi bir işletmeciye kiralayarak hizmete açılmasını sağladıklarını kaydetti.

Ihlamur Konağı Yaşlı Bakım Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Hayriye Sungur da açılışa katılan tüm konuklara teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokolün ve sanatçıların katılımıyla sahnede açılış kurdelesinin kesilmesiyle tören son buldu.

Öte yandan, açılışa sanatçıların ilgisi büyük oldu. Ihlamur Konağı’nın binasını yapan hayırseverler İbrahim ve Feruzet İmirzalıoğlu’nun yeğeni olan sanatçı Kenan İmirzalıoğlu, açılış sonrası yaşlılarla tek tek ilgilenerek sohbet etti. Hayranları ile fotoğraf çektiren İmirzalıoğlu, yaşlılara değer vermenin Türk milletinin geleneğinde bulunduğunu belirtti. İmirzalıoğlu, Yenimahalle Belediyesi’nin de desteğiyle 5 yıldızlı otel konforunda bir tesisin oluşturulduğunu kaydederek, “Tek üzüntüm amcam İbrahim İmirzalıoğlu’nun açılışı göremeden vefat etmesi. Halam da rahatsızlığı nedeniyle burada yok. Keşke onlar da burada olsalardı’’ diye konuştu.

Açılışta, İmirzalıoğlu’nun yanı sıra sanatçılar Mehmet Ali Erbil, İzzet Yıldızhan ve Faik Öztürk de yer aldı.

5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA

Alanında özel sektörün yaptığı en büyük yatırım olan Ihlamur Konağı Yaşlı Bakım Merkezi, son derece modern şekilde dizayn edilen, her biriminde 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verilen 12 bin metrekarelik kapalı alanı kapsıyor. Ihlamur Konağı’nda kendi bakımını karşılayabilecek yaşlıların dışında alzheimer, demans, MS, felçli ve yatağa bağımlı yaşlılara da hizmet veriliyor. Merkezde 24 saat hemşire ve doktor gözetiminde tutulan yaşlıların her 20 dakikada bir kontrolü için parmak izi tur sistemi uygulanıyor.

Müzik, resim ve diğer el sanatlarının yapılacağı hobi alanı, fuaye alanı, sanat galerisi, sinema salonu, internet ve eğlence salonları, oyun alanları, konferans ve kongre salonu, kütüphane, 5 yıldızlı otelleri aratmayacak mutfak ve kafesi bulunan Ihlamur Konağı’nda profesyonel anlamda fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti veriliyor. Ihlamur Konağı’ndaki fizik tedavi merkezi ve fizik tedavi havuzu birçok hastaneden daha fazla donanıma sahip bulunuyor. 130 kişi kapasiteli Ihlamur Konağı’nda tek ya da çift yataklı odalarda hizmet veriliyor. 

ÖMER ÇETİN

ANKARA 

Ihlamur Konağı Açıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ihlamur Konağı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement