IKBY Başkanı Barzani, Nuceyfi ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

IKBY Başkanı Barzani, Nuceyfi ile Görüştü

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame El-Nuceyfi'yi, kabul etti.

10.06.2015 16:58  Güncelleme: 17:15

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame el-Nuceyfi'yi, kabul etti.

Barzani'nin, Erbil'in Selahaddin ilçesindeki başkanlık konutunda gerçekleşen görüşmede Irak'taki güvenlik gelişmeleri ele alındığı belirtildi.

IKBY Başkanlığının resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, ikilinin, DAEŞ'in kontrolündeki Musul'un kurtarılması, Enbar ve Selahaddin kentlerindeki güvenlik gelişmeleri, Peşmerge güçlerinin sürdürdüğü mücadele ve terörist grupların ülke üzerindeki tehdidi görüştükleri kaydedildi.

Açıklamada, Barzani ve Nuceyfi'nin ülkenin geleceği konusundaki kaygılarını dile getirdikleri aktarılarak, "Her iki lider, Irak'ın demografik haritasını değiştirecek tüm çabaların önüne geçilmesi ve şiddet nedeniyle yaşadıkları bölgelerden kaçarak sığınmacı durumuna düşen vatandaşların evlerine dönebilmeleri için imkanların seferber edilmesi konusunda hem fikir kaldılar. Bunun gereğinin acilen yapılması konusunda atılacak adımları görüştüler" denildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuceyfi, Musul'un DAEŞ'ten geri alınması için girişimde bulunuyor ve bu kapsamda sık sık Erbil'e gelerek Kürt liderlerle görüşmeler yapıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel IKBY Başkanı Barzani, Nuceyfi ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement