IKBY'den Çok Sert Petrol Tepkisi: Zarar 501 Milyon Dolar - Son Dakika
Ekonomi

IKBY'den Çok Sert Petrol Tepkisi: Zarar 501 Milyon Dolar

IKBY, PKK'nın, Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına düzenlediği saldırı nedeniyle zararının 501 milyon dolara yükseldiğini duyurdu ve saldırıları "durdurun" çağrısı yaptı.

19.08.2015 12:33  Güncelleme: 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'taki Kürt yönetiminden Kerkük- Yumurtalık hattına düzenlenen saldırıyla ilgili çok sert açıklama geldi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY), terör örgütü PKK'nın, Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına düzenlediği saldırı nedeniyle zararının 501 milyon dolara yükseldiği bildirildi.

HIRSIZLIK YAPILIYOR

IKBY Doğal Kaynaklar Bakanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, "Temmuz ayının sonunda boru hattımıza yapılan saldırı nedeniyle petrol sevkiyatında bir süre aksama yaşandı. Sabotajın yapıldığı bölge onarılmasına rağmen, halen bazı aksaklıklar yaşanıyor.

SABOTAJI YAPAN KİŞİLERLE YAKIN İLİŞKİSİ SÖZ KONUSU

Örgütlenmiş bir grup, sürekli şekilde boruyu hedef alarak hırsızlık yapıyor. Anladığımız kadarıyla sabotajı yapan kişiler ile petrolü çalanların yakın ilişkisi söz konusu" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Saldırının yapıldığı tarihten bu yana sürekli bir şekilde boru hattında arıza ve petrol hırsızlığı meydana gelmektedir. Bu nedenle 27 Temmuz tarihinden 17 Ağustos'a kadar belirlenen zarar 501 milyon dolara çıkmıştır" denildi.

KÜRDİSTAN HALKININ TEK GELİR KAYNAĞI

Saldırı nedeniyle bölge ekonomisinin uğradığı zarara değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Merkezi hükümetin bütçe kesintisinden dolayı Kürdistan bölgesi ekonomik olarak zor günler geçiriyor. Bölgede yaşanan çatışmalar, terör örgütü DAEŞ'le mücadele ve bölgeye akın eden 1 milyon 800 bin sığınmacı, durumu daha da vahim hale getirmiştir. Aynı zamanda petrol fiyatlarındaki ciddi düşüş gelir kaynaklarının azalmasına sebep oldu. Ceyhan limanına sevk edilen petrol Kürdistan halkının tek ana gelir kaynağıdır. Bu gelir olmadan, bölgedeki memurlar ve Peşmergenin maaşları ödenemez.

"DERHAL DURDURUN"

Bu sabotajı yapıp petrolü çalan ve onların yaptığı bu saldırlardan kazanç sağlayanlara derhal eylemlerinizden uzak durun çağrısı yapıyoruz. Kürdistan bölgesindeki medya organları ile siyasi partiler halkı yanlış yönlendirmeyi durdurmalı, çünkü herkes bu saldırıların arkasında ne olduğunu çok iyi biliyor. Bu yüzden Doğal Kaynaklar Bakanlığını suçlamak yerine, kendi dar çıkarlarını bir kenara bırakıp Kürdistan halkının yanında yer almalılar. Son olarak yüksek bir sesle halkın gelirine göz diken saldırganlar ve hırsızları kınıyoruz"

Açıklamada ayrıca, hattın güvenliğinin sağlanması ve sevkiyatın düzenli bir şekilde devam etmesi için Türkiye'deki yetkililer ile Botaş'ın imkanlarını seferber edip harekete geçmesi çağrısı yapıldı.

IKBY\'den Çok Sert Petrol Tepkisi: Zarar 501 Milyon Dolar

Son Dakika Ekonomi IKBY'den Çok Sert Petrol Tepkisi: Zarar 501 Milyon Dolar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (39)

  • Az kaldi: BARZANI SEN BIR YANDAN BIZ BIR YANDAN AZERBECAN BIR YANDAN VURALIM SU ERMENI DÖLLERINE. 50 18 Yanıtla
  • Manidar: Pkk nın Aslında kürtlere değil Ermeni ve batı ya hizmet ettiğini burdan anlayabilisiniz 47 11 Yanıtla
  • kerkukkk: Serok barzani vur de vuralim kurt halkinin kan emicisi pkk yi.. kurt hakkinin gelismesinin dusmani hain ceteyi. Öl de ölelim 27 23 Yanıtla
  • ivan: LANET PKK VE HUKUMET DURMALI ARTIK . 27 20 Yanıtla
  • acı gerçekler: satılmış ilkel aşiret ağası baezani o petrolleri sadece aşiretin öndegelenleri vede akp liderlerinin çıkarı için kullanıyorsun kürtler seni af atmeyecek geçmiştede peşmergelerini tc için pkk nin üstüne salmadınmı hani 3000 peşmerge zaiyat verip kaçmıştın 26 17 Yanıtla
  • insan: Şerefsiz pkkli demirtaş kopeklerini Memleketimden çıkar kendinde defol Barzani sende insanisan pkkyi güneyden vur 28 14 Yanıtla
  • beriwan: pkk peşmergeyi ezer geçer valllaaa 13 28 Yanıtla
  • Cizira bota: Barzani efendi madem o kadar paraya duskunsun døsediginiz borularin nerden gittiginin paylasimini yap, hep bana ,olmaz, seninin gibi feodal olmayan halkla anlasacaksin ki hem sen kazan hem halk kazansin durum bildigin gibi degil eski zamani unut halkla anlasmadan borudan gecen petrol bosa akar ve bøyle aglar zirlarsin 19 21 Yanıtla
  • Www: İki ucu boklu itler 24 15 Yanıtla
  • AkBere: bunların sonu geldi, biz TÜRKİYE den kovacaz ne IRAK ne SURİYE kabul etmeyecek sonuç özerklik derken vaatansız bir p.ç gibi kalacaklar ortada. Sonra karılarını kızlarını köle olarak alırlar İşid mensupları. Bunlar bunu görmüyor devam edin siz g.tünüze rahat battı... 33 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement