İkinci İznik Triatlonu Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

İkinci İznik Triatlonu Tamamlandı

Türkiye'nin beşinci büyük gölü İznik'e, Türkiye Şampiyonasının bir ayağı olan Triatlon yarışlarına 206 Triatlet katıldı.

30.06.2014 09:12  Güncelleme: 09:08

Yarışmacılara ödül töreninde çiçek ve madalyanın yanında İznik Zeytini de takdim edildi.

Türkiye Triatlon Federasyonu, İznik Kaymakamlığı ve İznik Belediyesi'nin katkıları ile düzenlenen 206 sporcunun katıldığı yarışlara İznikliler ve İznik'de tatil yapan yerli ve yabancı turistler ilgi gösterdi.

Ödül törenine İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe, Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz (Triatlon Yönetim Kurulu Üyesi), İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Hıştıroğlu, Necati Tosun, Türkiye Federasyon Başkanı Hamdi Güneş, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Aydoğan Ulaş, Organizasyon Komite Başkanı Alp Işkın, Triatlon Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, İsa Tamer Çelik, Nihat Çelikkollu, Nihat Bingöl, Basın Kurulu Başkanı Alpay Akhun, İznik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Vekili Hüseyin Coşkun, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dede'nin katıldığı yarışmada 30 kişilik hakem kadrosu ve İznik Gençlik Meclisi'nin 30 kişilik gönüllü ekibi görev yaptı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı konuşmada "Türkiye Triatlon Federasyonu ve İznik Belediyesinin ortaklaşa çalışması ile gerçekleştirilen yarışmalar, özellikle İznik'in tanıtımı, İznik gençliğinin sportif faaliyetlerde değerlendirilmesi, disiplinli insanlar olması konusunda özel bir öneme sahip. Triatlon disiplinli bir spor. Yeni konsepte sporcular sadece koşu ile yetinmiyor. Koşu yanında Bisiklet ve Yüzme ile dört dörtlük bir spor tercih ediliyor. Sonuç itibari ile sporcu gençlerimiz bu disiplinle beraber huyu ahlaki yapısını değiştirerek başarısını artıracak. Bu yarışların İznik'te yapılması bizim için çok büyük kazanç.Ayrıca yarışmaya destek olan Bodur Zeytincilik, Dedeoğlu Zeytincilik,Haktat Zeytincilik ve İlbey Zeytinciliğe teşekkür ediyorum. Tiratlon Federasyonu'na organizasyon için teşekkür ediyorum. Dereceye giren yarışmacıları tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş ise yaptığı açıklamada;

"Bizler genellikle bu tip yarışmalarda açık deniz yerine göl ve kanalları tercih ediyoruz. Açık denizlerde olan yarışlar hava muhalefeti dolayısı ile iptal edilebiliyor. İznik'i tercih etmemizin sebebi ise hem temizlik açısından hem de mevsimine göre su sıcaklığının gayet uygun olmasından dolayıdır. Bisiklet ve koşu parkuruna baktığımızda mükemmel bir ortama sahip bir yer olarak dikkat çekiyor. İznik doğası, tarihi ve mükemmel havasıyla yarışlar için bulunmaz bir mekân. Bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapacak güzel bir yer. İznik'te doğa ve tarih ile iç içe yarışan tüm triatletlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki yarışmalarda da tüm yarışmacıları İznik'te doğa ve tarih ile iç içe spora davet ediyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İkinci İznik Triatlonu Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement