İkinci Kez Avrupa'nın Zirvesinde - Son Dakika
Yerel

İkinci Kez Avrupa'nın Zirvesinde

Oktay Özden - İspanya'da düzenlenen 11.Poomse Tekvando Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli tekvandocu Hayri Temel Alper, "Altın madalya hedefime ulaştığım için çok mutluyum."

09.05.2013 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oktay Özden - İspanya'da düzenlenen 11. Poomse Tekvando Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli tekvandocu Hayri Temel Alper, "Altın madalya hedefime ulaştığım için çok mutluyum. Madalyamı ülkeme hediye ediyorum" dedi.

Alper, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Tekvando Birliği tarafından İspanya'nın Alicante kentinde 30 Nisan-2 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen şampiyonada, büyük erkekler (30 yaş üstü) senkron üçlü takım kategorisinde yarıştığını anlattı.

Şampiyonada Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğini belirten Alper, hedeflediği dereceyi de elde ettiğini söyledi.

Alper, "Yaklaşık 30 ülkeden sporcuların katıldığı şampiyonada, Türk Poomse Milli Takımı olarak çok büyük başarıya ulaştık. 7 altın, 8 gümüş ve 5 bronz madalya kazandık. Ben de kendi kategorimde Avrupa şampiyonu oldum. Altın madalya hedefime ulaştığım için çok mutluyum. Madalyamı ülkeme hediye ediyorum" diye konuştu.

İspanya'da güçlü rakiplerle karşılaştıklarını anlatan Alper, şöyle devam etti:

"Final çok zordu. En büyük rakibimiz, İspanya takımıydı. Onları da kendi evlerinde rahatlıkla geçtik. Bu, bizim için büyük başarıydı. Bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta federasyon başkanımız, antrenörlerimiz ve Sarar Kulübü yöneticilerine çok teşekkür ediyorum."

Alper, 2,5 yıl önce Özbekistan'da dünya, 2 yıl önce de İtalya'da Avrupa şampiyonluğu elde ettiğini anımsattı.

-Sarar ailesinden destek-

Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Sarar Spor Kulübü Başkanı Alaattin Çoban da Alper'in başarısından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Alper'in, Sarar Spor Kulübü'ne transfer olduktan sonra katıldığı ilk Avrupa şampiyonasında birincilik kazanmasının anlamlı olduğunu vurgulayan Çoban, şunları kaydetti:

" Cemalettin Sarar, Celaleddin Sarar ve Sabahattin Sarar beylere katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü sporda, amatör branşlara ciddi anlamda destek olan yok. Fakat bu aile, her çocuğun bu ülke adına çok önemli olduğunu bildikleri için desteklerini sürdürüyor. Hayri Temel Alper'in başarılarının devamını diliyorum."

Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sabahattin Sarar da Alper'i kutladı.

Yayıncı: Hüseyin Doğru - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İkinci Kez Avrupa'nın Zirvesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement