İkindi Dönem ile Birlikte Süt Dağıtımı da Başladı - Son Dakika
Yerel

İkindi Dönem ile Birlikte Süt Dağıtımı da Başladı

2014-2015 öğretim yılının ikinci dönemi bugün başladı.

09.02.2015 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2014-2015 öğretim yılının ikinci dönemi bugün başladı. Eğitimim döneminin başlaması ile beraber öğrencilere Okul Sütü Projesi kapsamında sütleri de dağıtılmaya başlandı.

İkinci eğitim yılının başlaması ile proje kapsamında öğrencilere süt dağıtımı da başladı. Malatya Derme İlkokulunda düzenlenen süt dağıtım törenine Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcı Murat Demir'de katıldı.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Demir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği ulusal süt konseyinin de katkıları ile 2. dönemin başında öğrencilere süt dağıtmaya başladıklarını söyledi. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün öğrencilere süt dağıtımı yapılacağını belirten Demir, "Geçen yıl 55 bin ton civarında süt dağıtımı yapılmıştı bu yılda yaklaşık olarak 55-56 bin ton civarında süt dağıtımı yapılacak" dedi.

Malatya'da proje kapsamında 62 bin 588 öğrenciye ücretsiz süt dağıtımının yapılacağını belirten Demir, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Manisa'da verdiği talimat ile İncir ve kuru üzüm de ilerleyen günlerde dağıtımının yapılacağını söyledi. Bunlarla birlikte kayısının da dağıtımının olması için müjdeli haberi beklediklerini söyleyen Demir, bunun Malatya'ya da katkısının olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından ise Kaymakam Yılmaz ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Demir öğrencilere süt dağıttı. Kaymakam Yılmaz dağıtım sırasında öğrencilerle birlikte süt de içti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İkindi Dönem ile Birlikte Süt Dağıtımı da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement