İlahiyatçı Yazar Hatipoğlu, Kahramanmaraşlılarla Buluştu - Son Dakika
Güncel

İlahiyatçı Yazar Hatipoğlu, Kahramanmaraşlılarla Buluştu

İlahiyatçı yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, "Türkiye çok zor bir coğrafyada sağda, solda, güneyde, kuzeyde her taraftan bizi büyümemizden bizim istikrarlı gidişimizden rahatsız olan güçler var" dedi.

02.04.2016 16:40

İlahiyatçı yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, "Türkiye çok zor bir coğrafyada sağda, solda, güneyde, kuzeyde her taraftan bizi büyümemizden bizim istikrarlı gidişimizden rahatsız olan güçler var" dedi.

Bir alışveriş merkezinin davetlisi olarak Kahramanmaraş'a gelen Hatipoğlu, burada gazetecilerin soruların yanıtladı.

Terör örgütünün doğudaki tüm insanların mağdur ettiğini belirten Hatipoğlu, "Biz sürekli kardeşlik, sevgiden bahsediyoruz. Dertlerimiz varsa konuşarak çözeceğiz. Kavga ederek vuruşarak değil. Netice itibarıyla hepimizin canı yanıyor. Şehitler veriyoruz sürekli. İnsanlar mağdur oluyor, memleketlerinden çıkmak zorunda kalıyorlar." diye konuştu.

Türkiye'nin büyümesinden ve istikrarından rahatsız olanlara karşı birlik olunması gerektiğini kaydeden Hatipoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye çok zor bir coğrafyada. Sağda, solda, güneyde, kuzeyde her taraftan bizi büyümemizden bizim istikrarlı gidişimizden rahatsız olan güçler var. 'Bu milleti nasıl rahatsız ederiz' diye düşünüyorlar. Biz de diyoruz ki 'rahatsız' olmayacağız inşallah. Rahatsız olmaya siz devam edeceksiniz. Biz Anadolu halkı, 80 milyon, kuzey, doğu, güney, batı Alevi'si, Sünnisi, Kürt'ü, Türk'ü, Çerkez'i, Laz'ı, Abaza'sı, Ermeni'si, Süryani'si hep beraber olacağız, birleşeceğiz. Bunları aşacağız inşallah."

DAEŞ terör örgütüyle ilgili de bir soru üzerine Hatipoğlu, "Her türlü şiddete karşıyız. Bizim rol modelimiz yani örneğimiz hazreti Muhammed'dir. Biz herkese 'çocuklarımıza Peygamberi öğretin' diyoruz. Medyaya diyoruz ki; 'bazı şeyleri abartmayın, Peygamber'i anlatın'. O'nda barış, sevgi, merhamet vardır. O'nda şiddet yok, radikalizmin yok." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İlahiyatçı Yazar Hatipoğlu, Kahramanmaraşlılarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement