İlk Maçta İlk Madalya - Son Dakika
Spor

İlk Maçta İlk Madalya

İlk Maçta İlk Madalya

Trabzon'da devam eden Uluslararası Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası'nna katılan Diyarbakırlı sporcular ilk madalyaya uzandı.

16.08.2015 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da devam eden Uluslararası Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası'nna katılan Diyarbakırlı sporcular ilk madalyaya uzandı. 20 Ülkeden bin dolayında sporcunun katılımıyla bir süre önce Trabzon'da startı verilen turnuvada Milli Takim adına yarışan Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübü Sporcusu Ece Erdoğan, bayanlar 42 kiloda turnuvada 3. olup bronz madalyaya uzandı.

"Çıtayı yükseltmek durumundayız"

Diyarbakırlı sporculardan bugün de genç bayanlar kategorisinde Amine Akçamak, İrem Nur Yazar, Sevda Artık ve genç erkekler kategorisinde de Yusuf Yazar ile Mehmet Ali Ay müsabakalara çıkacak.

Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Şehmus Kızılaslan, ilk müsabakalara çıkan Ece Erdoğan'ın bütün maçlarını kazanarak bronz madalyaya uzandığını belirtti. Kızılaslan, "Ancak biz bununla yetinmeyeceğiz. Mutlaka altın madalyalara uzanmamız lazım. Çıtayı yükseltmek durumundayız. Biz bunun için buralara geldik" diye konuştu.

"Başarımızı pekiştireceğiz"

Diyarbakırlı Karate Milli Takım Antrenörü Mehmet Yazar, Ece Erdoğan'ın iyi bir performans sergilediğini belirterek, "Bugün (dün) de 5 sporcumuz tatemiye (sporcuların üstünde maç yaptığı süngerimsi minder) çıkacak. Bu sporcularımızdan çıtayı yükseltmelerini ve altın madalyaya uzanmalarını bekliyoruz. Geçen hafta Erzurum'daki Uluslararası Palandöken karate Şampiyonasında elde ettiğimiz başarıyı burada pekiştirmek hatta daha başarılı bir performans sergilemek istiyoruz. Bu konuda sporcularımıza olan güvenimiz sonsuzdur" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor İlk Maçta İlk Madalya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement