İlker Başbuğ: TSK'nın İçinde de Hainler Var - Son Dakika
Güncel

İlker Başbuğ: TSK'nın İçinde de Hainler Var

Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulunan Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "TSK'nın da içinde hainler var." dedi.

30.12.2014 08:08  Güncelleme: 08:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon davasında hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs ettiği gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılan Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Olaylarda örgütlü yapılardan bahseden Başbuğ, "İçinde TSK'dan bazı hainler de var" dedi.

Ergenekon davaları sürecinde üç olayın anlaşılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Başbuğ, "İddia edilen fakat ispat edilemeyen bir terör örgütü var. Ergenekon Terör Örgütü. Böyle bir örgüt yok." dedi.

Başbuğ, üç olayı Cumhuriyet gazetesine atılan el bombaları, Danıştay cinayeti ve Ümraniye'de bulunan el bombaları olarak sıraladı.

"BU ÜÇ OLAYI ÇOK İYİ ANLAMAK LAZIM"

Başbuğ üç olayla ilgili şunları söyledi: "Cumhuriyet gazetesine el bombası atılıyor. Cumhuriyet gazetesi nerede Şişli'de.. İlk olay olmuş bir dahakine önlem almaz mısınız 11 el bombası atılıyor. Bütün bunlar soru işareti."

Cumhuriyet gazetesinin olayının failleri ile Danıştay olayının faillerinin aynı olduğunu iddia eden Başbuğ "Ergenekon terör örgütüne bu olaylar bırakıldı. Önceden maksatları vardı iddiasında bulunamam. Ama üzerine bırakıldı." dedi.

Başbuğ iddialarını söyle sürdürdü. "Osman Yıldırım var hem sanık hem gizli tanık. Bu adam karar vermeden önce bir avukatla görüşüyor. Süleyman Esen bu adam kim? Cumhuriyet gazetesine atılan el bombalarını Süleyman Esen'den aldık diyor. Danıştay olayı var mahkemenin 1 hafta kala olayı ters yüz etme olayı var.

Birden 12 Mart 2007 tarihine gidiyoruz. Ümraniye'de el bombaları bulunuyor. Benim önem verdiğim bir nokta var. Silahlı kuvvetler 25 haziran 2007 de polise ya da savcılığa yazı yazıyor bu el bombaları 26 haziran bir gün sonra Arada bir tutanak var biz bu el bombalarını imha ettik diyor. Bir tarafta verin bana diyen bir makam var öteki tarafta imha ediyor bu bana tuhaf geliyor.

Bir oyun onandı kesinlikle. Kimler tarafından yapıldığı ortaya çıkartılmak isteniyorsa bu 3 olay tekrar incelenmeli. Bu üç olay bana önemli geliyor."

"BUNU ASKER YAPMAZ BAŞKASI YAPMIŞ"

Başbuğ, Poyrazköy'de gömülü bulunan mühimmatla ilgili olarak şöyle konuştu "Poyrazköy'le ilgili bir ihbar oluyor gidiyor mühimmat araması yapılıyor. Bulunuyor, bulunmuyor bilmiyorum ama bir işlem yapılmıyor. Sonrasında bir ihbar daha yapılıyor. Polis dedektörle gidiyor dedektör sinyal verdiği halde orası aranmıyor. Başka bir yere gidiyorlar bunu nasıl izah ederiz. Kazıyorlar orasını boş 5 tane lav çıkıyor ve başka şeyler. Onlar da sonradan anlıyoruz ki bir çok yerde rol oynamış. Bunlar fakir bulamamışlar her yerde aynı mühimmatı kullanmışlar. Ben boş lavların o yere neden gömüldüğünü anlayamadığımı söyledim. Kastım şu boş lav bir daha kullanılmaz. Demek istiyorum ki benim askerim bunu buraya gömmez. Bir hedef gösteriyorum bunu asker yapmaz bunu başkası yapmış."

"TSK'NIN İÇİNDE DE HAİNLER VAR"

"Bir kişinin, iki kişinin , üç kişinin yapacağı bir olay değil. Kesinlikle örgütlü bir yapı. Belki bir yerlerden de destek alıyor. Ama direkt şu yapıyor diyemem. Bence hiyerarşik bir yapı. İçinde polis var. Savcı var. Hâkim var. İçinde TSK'dan hainler de var. Bu cemaat yapılanmasını kendi siyasi, ekonomik, kişisel menfaatleri için kullananlar. Hatta buradan TSK'ya ait faaliyetlerin planlayıcısı bir grup var. Buna karşıyız. Ama cemaatin icinde olan bu konulardan bihaber tertemiz insanlar da var. Türk ordusu peygamber ocağıdır. Biz dine nasıl karşı oluruz.

Kozmik odaya girilmesine iyi ki izin vermişiz. İzin vermeseydik bugün hâlâ bu iddia üzerimizde, hatta bazı faili meçhuller de bir leke gibi üzerimizde duracaktı."

İlker Başbuğ: TSK\'nın İçinde de Hainler Var
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İlker Başbuğ: TSK'nın İçinde de Hainler Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • Ertuğrul: sayın gomutanda mı acaba havuz medyasının yönlendirmesi ile hareket ediyor. 8 9 Yanıtla
    arnavut adam: sen anlamazsın Ertuğrul insan aklı her şeyi idrak edecek diye bir şey yok sonuçta değil mi ;) 0 4
  • GERCEK: SENİNLE GURUR DUYUYORUZ PAŞAM 12 4 Yanıtla
  • HAKKINI ALACAK HEPSİ: HAİNLERDE BİLİNİYOR İSTİFALARINI VERECEKLER PKK YA BİLGİ SIZDIRANLARDAN AYRICA HESAP SORULACAK ÖYLE PKK YA BİLGİ SIZDIRIP SONRA BATI İLLERİNDE EMEKLİLİK YOK 14 0 Yanıtla
  • BENCE: SEN NASIL O HARP OKULUNDAN MEZUN OLDUN, NASIL KURMAY OLDUN, NASIL GENERAL OLDUN, ADAMMI YOKTU O ZAMANLARDA. SİLAHLI KUVVETLERİ BU HALE SENİN GİBİ ADAMLAR GETİRDİ. GÖRDÜĞÜM EN GERİ ZEKALI ASKER SENSİN. ÇEKİL KÖŞENE EMEKLİLİĞİNİ YAŞA, BU GÜZELİM ÜLKEYİ KARIŞTIRMA. . . . . . 5 8 Yanıtla
  • Celal: Allah hepimize yardimci olsun . Türkiye kötüye gidiyor arkadaslar. 8 5 Yanıtla
  • arnavut adam: hani o 'boş boru' ydu? o kadar silah, cephane, mühimmat yeraltından nasıl çıkıyordu? bu soruları sormayan SEN en büyük HAİNSİN !!!!! 6 6 Yanıtla
    BİNGÖLLÜ ZAZA: SOYSUZA BAK , GELMİŞ ELİN ARNAVUTUNA BAK YA. . . TÜRK TÜRKE HAİNLİK YAPMAZ YAPSA YAPSA DÖNMELER VE DEVŞİRMELER HAİNLİK YAPAR. 5 2 arnavut adam: bunu söyleyen elin zaza sı mı? o boruyu yıllarca doğuya döşediler. tatlı geldi herhalde. 2 2 BİNGÖLLÜ ZAZA: El değil koçum yüzde yüz yerli, sen kendine bak GÖÇEBE, elin arnagudi. . 1 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement