İnan Kıraç: Otomotiv Sektörü Dünya ile Boy Ölçüşüyor - Son Dakika
Güncel

İnan Kıraç: Otomotiv Sektörü Dünya ile Boy Ölçüşüyor

İnan Kıraç: Otomotiv Sektörü Dünya ile Boy Ölçüşüyor

BURSA'nın Orhangazi İlçesi'ndeki otomotiv yan sanayinin önemli kuruluşlarından biri olan Kırpart Otomotiv'in tamamlanan yeni üretim holü ve teknik birimler bölümü Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç'ın katıldığı törenle hizmete girdi.

31.01.2017 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA'nın Orhangazi İlçesi'ndeki otomotiv yan sanayinin önemli kuruluşlarından biri olan Kırpart Otomotiv'in tamamlanan yeni üretim holü ve teknik birimler bölümü Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç'ın katıldığı törenle hizmete girdi.

Otomotiv yan sanayi üretimi gerçekleştiren ve dünyaca ünlü firmaların tedarikçisi olan Kırpart Otomotiv'in tamamlanan yeni üretim holünün açılış törenine Kıraça Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar, Orhangazi Kaymakamı Yalçın Yılmaz, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, Türkiye'nin zor bir devre geçirdiğini belirterek, "Atatürk'ün güzel bir sözü vardır. 'Bir gün ben de toprak olacağım. Ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.' Onun için bizler şunu bilmeliyiz. Bu Cumhuriyet bizim Cumhuriyetimizdir. Cumhuriyeti daha ileri taşımalıyız" dedi. Otomotiv sektöründe 56'ncı yılı olduğunu belirten Kıraç, ""56 sene evvel bu işe atıldığımda bir tek mühendisimiz vardı. Bugün yalnız Bursa'mızda onlarca mühendisimiz var. O nedenle Cumhuriyet devrinin sorunlarını bugün aşmış durumdayız. Çünkü o tarihlerde Çanakkale Harbi yüzünden 200 bin kıymetli okuyan çocuğumuzu kaybetmiş bir ülkeyiz. O nedenle yetişmiş insanımız yoktu. Şimdi ise bu artık var" diye konuştu.

KIRAÇ: KENDİ MARKAMIZI OLUŞTURMALIYIZ

Türkiye'nin insan yapısı olarak dünyanın en güzel yerlerinden birisi olduğuna vurgulayan Kıraç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu noktadan sonra yapmak zorunda olduğumuz şey, kendi markamızı oluşturmak, bu oluşturduğumuz marka ile dünyada mücadele etmektir. Kırpart bu bakımdan güzel bir misaldir. Türkiye'nin bir misal olarak alması gereken bir yapıdır. Türkiye'deki otomotiv sektörü ise altını çizerek söylüyorum, dünyadaki otomotiv sektörünün tümü ile boy ölçüşebilecek yapıdadır. Bu yüzden ihracatımızın liderliğini son 10 yılda otomotiv sektörü yapıyor. Daha da büyütüp daha da büyük hedeflere götürmeliyiz. Tek sorunumuz var ki bunu da yakında çözeceğiz gibi görünüyor; Bir tek markamızı yapamadık. Ama öyle sanıyorum ki bir şekilde bu marka da oluşacaktır. Bunun için de yeni bir çaba başlamıştır."

Kırpart A.Ş. Genel Müdürü Şahin Saylık törende yaptığı konuşmada, Kırpart'ın kuruluşundan bugüne kadar geldiği süreci anlattı. Kırpart'ın müthiş bir başarı hikayesine sahip olduğunu belirten Şahin Saylık, ilk göreve başladığı dönemde Kırpart'ın ihracatının hiç olmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"O gün çok büyük bir hedefi ortaya koymuştuk. Uluslararası ana sanayide tedarikçi olmak ve global bir marka olabilmek. 2005 yılında dünyada sektörde neler oluyor?' diye Çin'e gittik. Çin'de önemli bir konferansa katıldığımızda o gün en küçük katılımcı bizdik. Global olmak istiyorsak, bir gün Çin'e gitmemiz gerektiğine kanaat getirmiştim. Sonrasında 2009 krizini de atlatarak, 2010 yıllarında ana sanayi yeşerdiğimiz yıllar oldu. Ciro, referans anlamında büyüdüğümüz yıllar oldu. Fabrikamızı geliştirdik. Sonraki yıllardan bugüne kadar tepeden tırnağa bir değişim ve kabuk değişikliği ve hızlı bir büyüme dönemini geçirip bugünlere geldik. Ne mutlu bize ki yıllar önce hedef belirlediğimiz uluslar arası ana sanayine ana tedarikçi olmanın yanı sıra uluslar arası ana sanayiye tasarımcı tedarikçi olduk" dedi.

Binek araçların tümüne ve önemli markalara bir yada birkaç ürünü tedarik ettiklerini kaydeden Saylık, "Üretimimizin hepsi Türkiye'de. Amacımız katma değeri Türkiye'de bırakarak yatırımlarımızı ve ihracatımızı yapmaya gayret gösterdik" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Özbay ise kendilerine her zaman destek olan Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kırpart Genel Müdürü Şahin Saylık, Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Özbay ve İnan Kıraç'a birer plaket verdi. Programın son bölümünde holding yöneticileri ve protokol üyeleri yeni tesisin açılışını yaptı. Açılış sonrasında davetliler ve fabrika çalışanları toplu fotoğraf çektirdi.

- Orhangazibursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnan Kıraç: Otomotiv Sektörü Dünya ile Boy Ölçüşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement