İnanan Bir Ekiptik" - Son Dakika
Yerel

İnanan Bir Ekiptik"

İnanan Bir Ekiptik"

7 yıl Aydınspor’da oynayan, futbolu bırakmasının ardından Aydın’a yerleşen Murat Arabacı özel açıklamalar yaptı.

23.06.2014 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 yıl Aydınspor'da oynayan, futbolu bırakmasının ardından Aydın'a yerleşen Murat Arabacı özel açıklamalar yaptı. Aydınspor ile iki kez 'hakem kararlarının etkisiyle' Süper Lig'in kapısından dönen Murat Arabacı, futboldaki başarının sırrını 'inanç' kelimesi ile açıkladı. Arabacı, "Biz sahada ve saha dışında birbirimize inanan bir ekiptik" dedi.

Futbola memleketinin takımı Buldanspor'da başlayan, 1.Amatör Küme'de henüz 11 yaşında Buldanspor'un formasını giyen Murat Arabacı, Denizlispor'a transfer olarak profesyonel olduğunu anlattı. Denizlispor altyapısında Fenerbahçe'nin teknik direktörü Ersun Yanal ile çalıştığını anlatan Arabacı, "1994-1995 sezonunda Süper Lig'de forma giydim. Toplam 100 dakikaya yakın oynadım. Daha fazla şans bulabilmek için Milas'a gittim. Daha sonra 1996'da Aydınspor'a transfer oldum" dedi.

SAHADA AĞIRLIĞIMIZ VARDI

Aydınspor'da çok kaliteli isimlerle birlikte forma giydiğini anlatan Arabacı, "Arkadaşlarımızın hepsi çok iyi denecek düzeydeydi. İlk aklıma gelenler Murat Barut, Serkan Gültang, son olarak Samsunspor'da oynayan Tuna, Necati Ateş, Hamdi Çam, Koray Cinel, Serkan Bilen, Barış Mayadağ. Sahada ağırlığımız vardı. Bizimle oynayacak rakipler korkuyordu. Sahada hissediyorduk. Zira, sezon öncesi fikstür çekiminde hiç kimsenin eline kağıt kalemi alıp Aydınspor maçına 3 puan yazabildiğini düşünmüyorum. İzmir takımlarına karşı her zaman üstündük. Sahada ve saha dışında birbirimize inanan bir ekiptik"dedi.

SADECE ERZURUM'A UÇAKLA

1 sezon Aydınspor'un 1.Lig'de oynadığını ve düştüğünü anlatan Arabacı, "İmkanlarımız rakiplerimizle bir değildi. Uzak deplasmanlara dahi otobüsle gidiyorduk. Bir tek Erzurum'a uçakla gitmiştik. Çok önemli oyunculara karşı genç ağırlıklı kadroyla iyi mücadele etmiştik. Ertesi sezon ise 2.Lig'de şampiyonluğa oynamıştık. Aydınspor, ligden düşse dahi bir ağırlığı vardı. Düşen bir takımın şampiyonluğa oynaması zordur. Ancak, biz başarmıştık" diye konuştu.

CİZRESPOR İSTEDİ, GİTMEDİM

Aydınspor'un ardından Akasaray'da Aksarayspor forması giydiğini hatırlatan Arabacı, Aksaray'daki ortamın çok iyi olduğunu kaydetti. Halkın, esnafın ve şehrin kendilerine büyük ilgisi olduğunu belirten Arabacı, Aksaray ile ilgili şunları anlattı: "Aksaray küçük bir yer. Ancak, insanlar 10 numara. Aksaray'da iyi oynamıştım. Doğu takımlarından teklif de almıştım. Hatta Cizrespor istemişti. Ancak, nasip olmamıştı. Ailevi nedenlerden dolayı gidememiştim"

UNUTAMADIĞI MAÇ KSK MAÇI

Aydınspor'da forma giydiği dönemde 'kaybeden' takım hüviyetinde olduklarını ve iki kez Antalya'daki ekstra play off maçlarında kayıp yaşadıklarını belirten Arabacı şunları söyledi:

"Her ne kadar kaybeden takım hüviyetinde olsak da hakem kararları bizi etkilemişti. 2.Lig'de şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz maçta Hasan Çelik'in golüyle yenildiğimiz maçı unutamıyorum. Müthiş bir üzüntü yaşamıştık. O maçı da unutamıyorum"

AYDINSPOR 1923 BAŞARILI

Aydınspor 1923'ü BAL'dan bu yana geldiği süreçte başarılı bulduğuna dikkat çeken Arabacı şunları söyledi: "Ortada büyük bir başarı var. Çiğli maçını açık tribünde izlemiştim. Büyük bir sevinç yaşamıştık. Ancak, hemen beklentileri yükseltmemek gerek. Hemen şampiyonluk ve lig yükselmeyi beklemek yanlış olur. Bu sezon ligde kalarak bence başarı elde ettiler" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnanan Bir Ekiptik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement