İnceğiz Kanyonu'na Tanıtım Atağı - Son Dakika
Yerel

İnceğiz Kanyonu'na Tanıtım Atağı

Kale Belediyesi, İnceğiz Kanyonu'nun dünyaya tanıtımı için çalışma başlattı.

08.06.2015 10:32

Kale Belediyesi, İnceğiz Kanyonu'nun dünyaya tanıtımı için çalışma başlattı.

Büyük Menderes Nehrinin kollarından Akçay'ın Tavas yönünden gelen Yenidere ile birleştiği İnceğiz'de derin ve dar bir vadiden geçen suların, Aydın Bozdoğan'da taşkın koruma, enerji üretme ve sulama amacıyla yapılan Kemer Barajı ve Hidroelektrik Santraline doğru oluşturduğu manzara, görenleri hayran bırakıyor.

Aksiyon filmlerindeki sinema platolarını aratmayan kanyonun turizme kazandırılarak dünyaya tanıtımı için Kale Belediyesi çalışma başlattı.

Belediye Başkanı Erkan Hayla, yaptığı açıklamada, Denizli, Muğla ve Aydın il sınırlarının kesiştiği noktadaki İnceğiz Kanyonu'nun Kale'nin değil belki de Türkiye'nin görülmesi gereken bir nokta olduğunu belirtti.

Bölgeyi bilen insanlarla doğa severlerin zaman zaman bu kanyona geziler düzenlediklerini ifade eden Hayla, şunları söyledi:

"Biz de buranın bu haliyle kalmasına gönlümüz elvermedi. İnceğiz Kanyonu üç ilin sınırının kesiştiği noktada. Oranın Muğla, Aydın ve Denizli'ye il sınırlığı söz konusu. Orayı turizme açan biz olalım dedik. Sonuçta kanyonun bulunduğu köy İnceğiz köyümüz, Kale'ye bağlı. O yüzden köylülerimiz de oraya çok büyük önem veriyor. Bu sebepten yola çıkarak inşallah 1 milyon liralık bir proje hazırladık. Taslak projenin içeriğinde farklı konular var. Burada, seyir tepeleri olacak, seyir terasları olacak. bu seyir terasları, İnceğiz Kanyonunu her açıdan görebilecek şekilde dizayn edildi. Bungalov tipi evlerimiz olacak, burada konaklamaya yardımcı olunacak. Mesela ailesi ile gelen insanlar bir hafta sonunu burada geçirebilecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İnceğiz Kanyonu'na Tanıtım Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement