İndirimli Konut Haberine Açılan Davaya Devam Edildi - Son Dakika
Güncel

İndirimli Konut Haberine Açılan Davaya Devam Edildi

İndirimli Konut Haberine Açılan Davaya Devam Edildi

Bazı savcı ve hakimlerin indirimli konut aldıkları iddiasıyla ilgili haberi nedeniyle "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan 23 yıla kadar hapis talebiyle yargılanan Cumhuriyet gazetesi muhabiri Canan Coşkun hakim karşısına çıktı.

12.11.2015 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bazı savcı ve hakimlerin indirimli konut aldıkları iddiasıyla ilgili haberi nedeniyle "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan 23 yıla kadar hapis talebiyle yargılanan Cumhuriyet gazetesi muhabiri Canan Coşkun hakim karşısına çıktı. Canan Coşkun, haberinde hakaret olmadığını belirterek beraat talebinde bulundu. Mahkeme, indirimli satış yapılıp yapılmadığının sorulmasına karar verdi.

DURUŞMADA GAZETECİ SANIK HAZIR BULUNDU, ŞİKAYETÇİ HAKİM VE SAVCILAR GELMEDİ

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Canan Coşkun katıldı. Şikayetçi ve mağdur olan hakim ve savcılar ise duruşmaya gelmedi. Haberde konu edilen evleri satışını yapan Emlak Konut GYO avukatı da duruşmada hazır bulundu. Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz'ün gözlemci olarak girdiği duruşmaya CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ve bazı gazeteciler de destek için katıldı.

"66 BİN TL TUTARINDA İNDİRİM OLDUĞU ANLAŞILMIŞTIR... BERAATİMİ TALEP EDİYORUM"

Sanık Canan Coşkun savunmasında, "İndirimli konut satışı yapıldığını İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu basın açıklamasıyla teyit etmiştir. Arada 66 bin TL tutarında indirim olduğu anlaşılmıştır. Ne şekilde hakaret suçunun oluştuğunu anlayamıyorum. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

"KAMU GÖREVİNE İLİŞKİN HAKARET YOK"

Coşkun'un avukatı Bülent Utku, davada göreve ilişkin atıf olmadığını belirterek hakaret yönünden irdelemenin kamu görevlisine karşı olmaması gerektiğini belirtti. Coşkun'un diğer avukatları da Emlak GYO'nun fiyat listesini sunduklarını, kamu görevlilerine verilen fiyat listesiyle arada fark olduğunu belirterek eleştirinin niteliği ve gerektiğinde ölçülü sert bir uslup kullanılabilmesi konusunda Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun kararı olduğunu belirterek beraat talebinde bulundular.

"İNDİRİM YAPMADIK"

Emlak Konut GYO avukatı Ümit Duman ise haber konusunda tekzip yayınlattıklarını söyledi. Avukat Duman, şirketin kurumsal bir firma olduğunu, söz konusu konutların fiyatlarının lisanslı firma tarafından belirlendiğini ve herhangi bir indirim yapılmadığını ifade ederek davaya katılma talebinde bulundu.

İNDİRİMLİ SATIŞ YAPILIP YAPILMADIĞI SORULACAK

Mahkeme, şikayetçi olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilleri Orhan Kapıcı ve Vedat Yiğit'in duruşmaya katılması için davetiye çıkarılmasına karar verdi. Şikayetçilerin duruşmaya gelmemeleri durumunda yokluklarında davaya devam edileceği uyarısında bulunan mahkeme, Emlak Konut'tan metrekare ve daire fiyatlarını bildirmesini, şikayetçilere indirimli satış yapılıp yapılmadığının sorulmasını kararlaştırdı. Emlak Konut'un davaya katılma talebinin kabulüne de hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilleri Orhan Kapıcı ile Vedat Yiğit "şikayetçi" sıfatıyla yer alıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Başsavcıvekilleri Fuzuli Aydoğdu, Mehmet Demir, İrfan Fidan, İsmail Uçar ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Ali Doğan ve İstanbul 3.Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek ise "mağdur" sıfatıyla bulunuyor.

İddianamede, 20 Şubat 2015'te Cumhuriyet Gazetesi'nde yayımlanan "Konutta Birlik Platformu" başlıklı haberde, mağdur ve şikayetçilerin isimlerine yer verilerek Emlak Konut GYO'nun özel indirim yaptığı iddiasıyla itibarlarının zedelenmeye çalışıldığı, gerçek dışı bilgilendirmelere yer verilerek hakaret suçunun işlendiği belirtiliyor. Muhabir Canan Coşkun'un "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan her bir şikayet için 1 yıl 2 ay ile 2 yıl 4 aya kadar, toplamda 11 yıldan 23 yıla kadar hapsi talep ediliyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İndirimli Konut Haberine Açılan Davaya Devam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement