İnfaz koruma memuru Fayat Toy'un cenazesi - - Son Dakika
Güncel

İnfaz koruma memuru Fayat Toy'un cenazesi -

İnfaz koruma memuru Fayat Toy\'un cenazesi -

Hatay'ın Samandağ ilçesindeki K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan firar eden hükümlülerce darbedildikten sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden infaz koruma memuru Fayat Toy, gözyaşları arasında toprağa verildi.

21.01.2014 17:50

Hatay'ın Samandağ ilçesindeki K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan firar eden hükümlülerce darbedildikten sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden infaz koruma memuru Fayat Toy, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Tedavi gördüğü Antakya Devlet Hastanesi hayatını kaybeden 60 yaşındaki Toy'un cenazesi karayoluyla memleketi Gaziantep'e getirildi. Adalet Sarayı bahçesinde düzenlenen törende, Toy'un yakınları Türk bayrağı örtülü tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, törende, menfur saldırıyı lanetle kınadığını söyledi.

Toy'un 1983'ten 2002'ye kadar Gaziantep'te görev yaptığını vurgulayan Peker, kendisinin çevresi tarafından sevilen ve sayılan bir kişi olduğunu kaydetti.

Cezaevindeki mahkumlarla çalışanların ağabey-kardeş hatta aile gibi olduklarını belirten Peker, "Aile olmasına karşın görevi başındaki insanı vahşice öldürmek ne anlayışımıza ne inancımıza hiçbirşeye sığmaz. Ölüm kötüdür, hiç kimse istemez ancak ölümlerin en güzeli görev başında şehit olmaktır. Ailenin acısını yürekten paylaşıyorum" dedi.

Firar eden şahısların cezalandırıldığını gördükleri zaman acılarının hafifleyeceğine işaret eden Peker, "Zaten 5 kişi yakalandı. En ağır cezaya çarptırılacaklardır" diye konuştu.

Düzenlenen törenin ardından meslektaşları tarafından tabutu bir süre omuzlarda taşınan Toy'un cenazesi gözyaşları arasında Yeşilkent Mezarlığında toprağa verildi.

Törene eşi Tülay Toy, çocukları, akrabaları ve ilgililer katıldı.

Samandağ K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan 6 hükümlü, 15 Ocak'ta Toy'u darbettikten sonra kaçmış, 5'i yakalanmıştı. Hastanede tedavi altına alınan Toy, hayatını kaybetmişti.

Firari hükümlü E.K'nin arandığı olayla ilgili hükümlülerin kaçmasına yardımcı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan infaz koruma memuru 36 yaşındaki Ali Ç. de tutuklanmıştı.

- Cumhuriyet Başsavcısı Peker'in konuşması

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İnfaz koruma memuru Fayat Toy'un cenazesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement