İngiliz Rehinenin Işid Tarafından Öldürüldüğü İddiası - Son Dakika
Güncel

İngiliz Rehinenin Işid Tarafından Öldürüldüğü İddiası

İskoçya bölgesel hükümetinin Başbakanı Salmond: "Görüntü tarif edilemez bir vahşeti ortaya koyuyor' İşçi Partisi lideri Miliband: "Bu korkunç ve vahşice cinayetten dolayı midem bulanıyor"

14.09.2014 04:04

İskoçya bölgesel hükümetinin Başbakanı ve ayrılıkçı İskoç Ulusal Partisi'nin (SNP) lideri Alex Salmond, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü tarafından başı kesilerek öldürüldüğü iddia edilen David Haines'le ilgili, "Görüntünün tarif edilemez bir vahşeti ortaya koyduğunu" söyledi.

İskoçya'nın Perth şehri doğumlu 44 yaşındaki yardım kuruluşu çalışanı Haines'le ilgili görüntülerin yayınlanmasının ardından muhalefetteki İşçi Partisi lideri Ed Miliband de infazı kınayarak, "David Haines'in amacı krizin kurbanları olan, masum insanlara yardım etmekti. Bu korkunç ve vahşice cinayetten dolayı midem bulanıyor" açıklamasında bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, yayımlanan görüntüleri doğrulamaya çalışırken, Haines'in ailesine her türlü desteğin sağlanacağını bildirdi.

Başbakan David Cameron konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Katilleri yakalamak için elimizden geleni yapacağız ve ne kadar sürerse sürsün adalet karşısında çıkarılmalarını sağlayacağız" ifadelerini kullanmıştı. Cameron bugün olayla ilgili acil kabine toplantısına başkanlık edecek.

IŞİD'in bu ay ABD'li gazeteci Stever Sotloff'u, geçen ay ise yine ABD'li gazeteci James Foley'i aynı şekilde öldürdüğü ortaya çıkmıştı.

İki çocuk babası 44 yaşındaki Haines, 2013 yılının mart ayında Suriye'de kaçırılmıştı. Haines, Fransız bir yardım kuruluşu için çalışıyordu. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiliz Rehinenin Işid Tarafından Öldürüldüğü İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement