İngiltere'ye Barış Çıkarması Yapacağız" - Son Dakika
Güncel

İngiltere'ye Barış Çıkarması Yapacağız"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında, Türkiye'nin İngiltere'ye sanat temelli bir "barış çıkarması" yapacağını söyledi.

06.03.2015 17:43

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında, Türkiye'nin İngiltere'ye sanat temelli bir "barış çıkarması" yapacağını söyledi.

Dursun, İngiltere'nin başkenti Londra'daki temaslarıyla ilgili Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği Kültür, Turizm ve Tanıtma Müşavirliği'nde basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin yurtdışında tanıtım çalışmaları ile Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde İngiltere'de çeşitli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Dursun, şöyle konuştu:

"Burada hem bizim müşavirliğimizde, hem de Yunus Emre Kültür Merkezi'nin İngiltere'deki etkinlikleriyle ilgili değerledirme toplantıları yapacağız. İngiltere'deki saray müzelerin, bu binaların restorasyonu, korunma çalışmaları, yönetim şekilleri ve halka yönelik düzenledikleri etkinliklerle ilgili gözleme dayalı araştırmalar yapılacak. Türkiye aynı zamanda müzeleriyle, Avrupa'ya entegrasyonu ve işbirliğini de kuvvetlendirme noktasında böyle bir atak yaptı."

Bakanlık için başkent Londra'nın önemli bir tanıtım merkezi olduğunu vurgulayarak, dijital platformlar üzerinden Türkiye'nin İngiltere'deki tanıtımına ilişkin büyük bir atağa geçildiğini belirten Dursun, "Bu tanıtımı nasıl revize edebiliriz, nasıl güncelleştirebiliriz, bunları konuşuyoruz" dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı hazırlıkları kapsamında, Çanakkale- Gelibolu'da Nisan ayında büyük bir buluşma olacak. Birleşik Krallık, Avustralya ve Yeni Zelanda'dan dostlarımızı ağırlayacağız. İngiltere'den üst düzey katılım olacak. Biz de buna karşılık, İngiltere'ye, Londra'ya bir 'barış çıkarması' yapacağız. Bunun adını özellikle 'barış çıkarması' olarak kullanıyoruz. Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı etkinlikleri dahilinde, Londra'daki Kültür, Turizm ve Tanıtma Müşavirliğimiz kendisine durumdan vazife çıkarıyor. Bir dizi etkinlik planladık. Londra Büyükelçiliği ile Yunus Emre Kültür Merkezi'nin de dahil olduğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'barış çıkarması'nın temelinde sanat olacak. Askeri bandolar yer alacak. Daha önce savaş için karşı karşıya gelen taraflar, burada Londra'da, bu sefer sanat için bir araya gelmiş olacak. Biz barış çıkarmamızı burada bir dostluk buluşmasına çevireceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere'ye Barış Çıkarması Yapacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement