Irak'tan Türkiye'ye Petrol Sevkiyatı Yeniden Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Irak'tan Türkiye'ye Petrol Sevkiyatı Yeniden Başladı

Irak'tan "Hırsızlık nedeniyle" bir süre durdurulan Türkiye'ye petrol sevkıyatı yeniden başladı. IKBY, yaptığı açıklamada PKK'yı hedef aldı.

27.09.2015 14:15  Güncelleme: 14:58

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Türkiye'ye petrol sevkıyatının yeniden başladığını bildirdi. IKBY Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye sınırları içindeki boru hattında Şanlıurfa kentinde Kurban Bayramının birinci günü yapılan hırsızlık nedeniyle duran petrol sevkiyatı bugünden itibaren tekrar başlamıştır" denildi.

"SABOTAJI PKK ÜSTLENDİ"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, Kerkük- Yumurtalık petrol boru hattına Şanlıurfa'da düzenlenen saldırıya ilişkin, "PKK, haziran ayında yapılan sabotajı üstlendi. Son yapılanların ise PKK'nın siyasetinin bir devamı olmamasını temenni ediyoruz" dedi.

"BAZI DÜŞÜK KARAKTERLİ GRUPLARIN ÇİRKİN SALDIRILARI"

Dizayi, Erbil'de gazetecilere yaptığı açıklamada, PKK'nın Irak'tan Türkiye'ye giden boru hattına yönelik saldırılarını değerlendirdi. Boru hattının zaman zaman "çirkin saldırıların" hedefi olduğunu belirten Dizayi, borulara yönelik "sabotaj ve hırsızlıkların" olumsuz sonuçlar doğuracağını kaydetti. Dizayi, "Bazı düşük karakterli gruplar, kendi menfaatleri için bazen borulara sabotaj düzenliyor, kimi zaman da mafyavari bir şekilde hırsızlık yapıyorlar" diye konuştu.

"SEVKİYAT DURUYOR, BU BİZİM İÇİN BÜYÜK ZARAR"

Saldırılar nedeniyle Irak'ın büyük zarar gördüğünü anlatan Dizayi, "Tamirat uzun sürdüğü için petrol sevkiyatı duruyor. Bu, bizim için büyük zarar demek" ifadesini kullandı.

PKK'YA SERT ÇAĞRI

IKBY Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada PKK'ya işaret edilerek, "Kürdistan bölgesi halkının rızkına yönelik saldırıları" durdurması çağrısında bulunulan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Saldırılar devam ederse Peşmerge ve asayiş güçlerinin maaşlarını veremeyiz. IŞİD ile mücadelede tek dayanağımız petroldür. O nedenle saldırganlar ve bundan kazanç sağlayanlar, bu eylemi derhal sona erdirsin."

Irak\'tan Türkiye\'ye Petrol Sevkiyatı Yeniden Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Irak'tan Türkiye'ye Petrol Sevkiyatı Yeniden Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Almayin kardesim: pkk oradan gecip geldigi surece. 4 0 Yanıtla

Advertisement