İran'dan Dostluk Mesajı - Son Dakika
Güncel

İran'dan Dostluk Mesajı

İran İslam Meclisi İran Türkiye Dostluk Komitesi Başkanı Hüseynisadr, "Recep tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı döneminde her iki ülke arasındaki ilişkilerin geçmişten daha iyi olacağını ümit ediyoruz" "Yeni Cumhurbaşkanı ülkenin sorunlarıyla ilgilenmeye devam edeceğini ve muhaliflerine taraftarlarıyla aynı mesafede olacağını ilan etti.

31.08.2014 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Meclisi İran- Türkiye Dostluk Komitesi Başkanı Mueyyed Hüseynisadr, "Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı döneminde iki ülke arasındaki ilişkilerin daha güçleneceğini umduklarını" söyledi.

Yarı resmi İran Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) konuşan Hüseynisadr, " Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı döneminde her iki ülke arasındaki ilişkilerin geçmişten daha iyi olacağını ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'yi daha iyi bir gelecek bekliyor"

Erdoğan'n Başbakanlığı döneminde Türkiye'nin ekonomi, yönünden geliştiğini, halkın sosyal refahının yükseldiğini belirten Hüseynisadr, "Yeni Cumhurbaşkanı, ülkenin sorunlarıyla ilgilenmeye devam edeceğini, muhalefet ve iktidar partisine aynı mesafede olacağını ilan etti. Türkiye'yi daha iyi bir geleceğin beklediğini düşünüyorum" dedi.

"Huzur bozuculara dikkat"

Hüseynisadr, "Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Müslüman bir ülkenin huzurlu ve güçlü olmasını istemez. Erdoğan ve çalışma arkadaşları ABD ve hatta bazı Arap ülkelerinin ülkede huzuru bozma girişimlerine karşı uyanık olmalıdırlar" diye konuştu.

Türkiye'nin geçmişte İran'ın nükleer enerji proğramına verdiği destekten övgüyle söz eden ve iki ülke arasındaki ekonomik işbirliklerine ve iyi komşuluk ilişkilerinde karşılıklı hüsnü niyet vurgusunda bulunan Hüseynisadr, "kazanımların devamı içi Türkiyeli yöneticilerin geçmişte olduğu gibi gelecekte de ileri görüş ve olaylara yaklaşımlarındaki gerçeklikle İran konusundaki iyi niyetlerini devam ettirmeleri" temennisinde bulundu. - Tahran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'dan Dostluk Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement