İran'dan İsrail ve Suudi Arabistan'a Suçlama - Son Dakika
Güncel

İran'dan İsrail ve Suudi Arabistan'a Suçlama

İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) Genel Sekreteri Muhsin Rızai, Suudi Arabistan ile İsrail'in, nükleer müzakereleri sabote etmeye çalıştıklarını iddia etti.

01.04.2015 17:33

İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) Genel Sekreteri Muhsin Rızai, Suudi Arabistan ile İsrail'in, nükleer müzakereleri sabote etmeye çalıştıklarını iddia etti.

Tasnim Haber Ajansı'nın haberine göre, Rızai, başkent Tahran'da katıldığı "Şehir Konseyi" toplantısında, ülkesinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya'yla (5+1) sürdürülen müzakerelerde bir sonuca varılması için çaba gösterdiğini ancak Suudi Arabistan ile İsrail'in sabotajları nedeniyle müzakerelerde sonuca ulaşılamadığını öne sürdü.

Suudi Arabistan ve İsrail'i, müzakerelerin başarıya ulaşmasını engellemek için 5+1 ülkelerinin bazı yetkililerine kendi görüşlerini dayatmakla suçlayan Rızai, "İsrail Fransa üzerinden ve Suudi Arabistan da İngiltere üzerinden lobi faaliyetleri yürüterek müzakerelerde varılması hedeflenen başarıyı engellemek için baskı yapıyor. Son 2 yıldır İngiltere ve Suudi Arabistan birbirine daha da yakınlaştı. İki ülkenin ortaklığı Bahreyn müdahalesiyle başladı. İngiltere bugün Suudi Arabistan'ın Yemen'e düzenlediği saldırıda herkesten çok daha etkilidir" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'dan İsrail ve Suudi Arabistan'a Suçlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement