İran'ın BM Büyükelçiliği'ne Gösterdiği Aday - Son Dakika
Güncel

İran'ın BM Büyükelçiliği'ne Gösterdiği Aday

Tahran yönetimi, BM Büyükelçiliği’ne gösterdiği adaya vize vermeyeceğini açıklayan ABD'ye tepkili İran: ''Yeni bir diplomatı aday gösterme planı mevcut değil''

12.04.2014 13:12

İran, Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçiliğine aday gösterdiği ve ABD'nin vize vermeyeceğini açıkladığı Hamid Ebutalebi'nin yerine başka bir aday açıklama planının bulunmadığını bildirdi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakcı, Mehr haber ajansına yaptığı açıklamada, ülkesinin ABD'nin kararının çözüme kavuşturulması için "yasal yolları" deneyeceğini belirtti.

ABD'nin vize vermeme kararına tepki gösteren İran yönetimi, Ebutalebi'nin yerine başka bir aday gösterme planlarının olmadığı açıklamasını yaptı.

Washington yönetiminin vize vermeyeceğini açıkladığı İran'ın BM Büyükelçisi adayı Hamid Ebutalebi'nin, 1979 yılında ABD'nin Tahran Büyükelçiliği'ni basan ve 52 Amerikalıyı 444 gün boyunca rehin tutan öğrenci grubunun üyesi olduğu ifade ediliyor.

Tartışmanın odağındaki isim Ebutalebi ise ABD Büyükelçiliği baskınını yapan gruptan olmadığını, sadece öğrenciler için tercümanlık yaptığını söylüyor.

İran, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye yakın bir siyasi danışman olan ve "ülkenin en iyi diplomatlarından biri" olarak nitelendirilen Ebutalebi'nin, İran Büyükelçisi olarak Avustralya, Belçika, Avrupa Birliği ve İtalya'da görevlerde bulunduğu, daha önce de ABD vizesi aldığını belirtiyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'ın BM Büyükelçiliği'ne Gösterdiği Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement