İran'la Nükleer Müzakereler Konusunda Sabırlar Tükeniyor - Son Dakika
Dünya

İran'la Nükleer Müzakereler Konusunda Sabırlar Tükeniyor

İran\'la Nükleer Müzakereler Konusunda Sabırlar Tükeniyor

İran'la nükleer müzakerelerde bir çerçeve anlaşması için geri sayım sürerken; Amerika Birleşik Devletleri'nde politik çevrelerde sabırlar tükeniyor.

02.04.2015 08:24

İran'la nükleer müzakerelerde bir çerçeve anlaşması için geri sayım sürerken; Amerika Birleşik Devletleri'nde politik çevrelerde sabırlar tükeniyor.

Sorununun çözümünde diplomasiyi savunan Obama yönetimi, muhalefetteki Cumhuriyetçileri iknada zorlanıyor.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Josh Earnest, masadan kalma ihtimalinin zayıf olmadığı sinyalini verdi: "Eğer görüşmelerin tıkanacağını anlarsak, o zaman Amerika Birleşik Devletleri de uluslararası toplum da masadan kalkmaya hazır. Çünkü nasıl taahhütler verileceği noktasında bir yıldır gayet nettik."

Müzakereler yerine Tahran yönetimini yaptırımlarla köşeye sıkıştırmayı savunan Cumhuriyetçiler başından beri Beyaz Saray'ı eleştiriyor. Partiye yakın düşünce kuruluşu Hudson Enstitüsü'nden Mike Doran, görüşlerini euronews'e anlattı: "Obama yönetimi çok daha iyi müzakere yürütebilirdi. Özellikle başlarda, ellerinde fazlasıyla kart vardı. Fakat daha başında İranlılara koz verdi. İranlılar bunun üzerine geçici yatırım yapıp makul tavizler

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 02 Nisan 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya İran'la Nükleer Müzakereler Konusunda Sabırlar Tükeniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement