Işid ile Bazı Kürt Gruplar Arasındaki Çatışmalar - Son Dakika
Yerel

Işid ile Bazı Kürt Gruplar Arasındaki Çatışmalar

Şanlıurfa Valisi Küçük: "Şu anki durumda kapı, PYD güçlerinin elindedir.

29.11.2014 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) bölgesindeki çatışmalara ilişkin, şu anki durumda sınır kapısının PYD güçlerinin elinde bulunduğunu ve çatışan gruplarda ciddi oranda yaralılar olduğunu bildirdi.

Küçük, yazılı açıklamasında, terör örgütü IŞİD militanları tarafından sınır kapısı tarafına bir saldırı gerçekleştirildiğini ve bölgede yoğun çatışmalar yaşandığını belirtti.

Çatışmaların sonunda IŞİD militanlarının geri çekildiğini aktaran Küçük, "Bu çatışmada pek çok yaralı oldu. Tahminen 23 yaralıyı, Yumurtalık Sınır Kapısı'ndan ambulanslarla aldık. Yoğun ateş altında olmasına rağmen derhal Suruç Devlet Hastanesi'ne ve diğer Şanlıurfa devlet hastanelerine sevk ettik. Şu anki durumda kapı, PYD güçlerinin elindedir. Durum stabildir. Bu arada ciddi bir karşılıklı yaralı olduğu anlaşılmıştır" ifadesini kullandı.

Sınır kapısı civarındaki çatışmalarda yaralananların Türkiye'ye gelmesine müsaade ettikleri bilgisini veren Küçük, bunu koordine etmesi için Kobani Kızılay Başkanı Mahmut Ramazan başkanlığında 5 kişinin Türkiye'ye girmesine izin verdiklerini duyurdu.

Vatandaşların, provokatif haberlere inanmaması gerektiğini vurgulayan Küçük, şunları kaydetti:

"Provokatif amaçlı pek çok haber yayınlanır; kaynaksız, isimsiz ve hiçbir temele dayanmayan. Bunlar, tamamen yurdumuzu, şehrimizi karıştırmaya yönelik haberlerdir. Tabii IŞİD militanlarının veya araçlarının, Türkiye topraklarını kullandığı iddia edilmiştir. Bu, tamamen asılsız bir iddiadır. Kesinlikle öyle bir şey yoktur. Sınırımız, 24 saat Silahlı Kuvvetlerimiz ve Mehmetçikle korunmaktadır. Sınırı geçmeleri söz konusu bile değildir. Bu, asılsız bir iddiadır. Karşı tarafta 75 gündür çatışmalar yaşanıyor. Sınırın Türkiye tarafının kullanıldığı iddiası mümkün değildir. Açıkça ifade ediyorum; böyle bir haber doğru değildir ve hiçbir şekilde bundan sonra da olmayacaktır. Sınırımızı kullanarak geçiş yapmak isteyen her türlü silahlı güce mani olmaya gücümüz yeter. Şu ana kadar olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır." - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Işid ile Bazı Kürt Gruplar Arasındaki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement