IŞİD'in Kaçırdığı Şoförlerin Aileleri Perişan - Son Dakika
Yerel

IŞİD'in Kaçırdığı Şoförlerin Aileleri Perişan

IŞİD\'in Kaçırdığı Şoförlerin Aileleri Perişan

Irak'ın Musul kentinde rehin alınan tır şoförlerinden hala bir ses alınamazken, şoförlerin Urfa'daki aileleri perişan oldu.

19.06.2014 11:26  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Musul kentinde rehin alınan tır şoförlerinden Mehmet Ceydan'ın ailesi gelişmeleri televizyondan takip ediyor. Ceydan'ın Uzunköy Mahallesi'nde yaşayan ağabeyi İsa Ceydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşinin serbest bırakıldığına dair haber alma ümidiyle televizyon başından ayrılmadıklarını söyledi.

VALİ KÜÇÜK, DEMİR AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Bu arada Vali İzzettin Küçük, Musul'da IŞİD tarafından alıkonan şoförlerden Vehbi Demir'in baba evini ziyaret etti.

Üç çocuk babası 35 yaşındaki Vehbi Demir'in Haliliye ilçesine bağlı Yeşiltepe mahallesindeki ailesini ziyaret eden Vali Küçük, Musul'da bulunan vatandaşlar için devletin ilgili bakanlıklar başta olmak üzere topyekûn çalışma yürüttüğünü ifade ederek: "Devletimiz bu konuda çok yoğun mesai harcıyor. Bu çalışmaların neticesinde İnşallah vatandaşlarımız sağ salim ailelerine kavuşacaktır. Alıkonan vatandaşlarımız için fidye istendiği doğru değildir. Bu tür konularda resmi makamların açıklamalarına itibar edilmelidir" dedi.

Öte yandan ziyareti sırasında Vali İzzettin Küçük şoförlerin bağlı bulundukları nakliye firması yetkilileriyle de telefonla görüşerek aileye bilgi verdi. Vali İzzettin Küçük ziyaretinin ardından ailenin çocuklarına da hediyeler verdi. Vehbi Demir'in babası Halef Demir ise kendilerini ziyaret eden Vali İzzettin Küçük'e teşekkür etti.

BİNİCİ, IŞİD'Lİ MAHKUMLARI SORDU

Urfa'da bu gelişmeler yaşanırken Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ise Ankara'da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yazılı yanıtlaması üzerine Türkiye'de IŞİD'e mensup mahkumun olup olmadığını sordu.

Soru önergesinde, "IŞİD çeteleri tarafından halen rehin tutulan konsolosluk çalışanları ile öncesinde kaçırılan TIR şoförlerinin kurtarılmasına yönelik yürüttüğünüz müzakereler bugün itibariyle de devam etmektedir" diyen Vekil Binici şu soruları yöneltti:

1- Türkiye'de her ne sebeple olursa olsun tutuklu, hükümlü veya gözaltında bulunan IŞİD çetesi mensubu var mıdır? Varsa sayıları kaçtır?

2- Rehin tutulan vatandaşlarımızın kurtarılmasına yönelik olarak yürütülen müzakerelerde, Türkiye'de tutuklu, hükümlü veya gözaltında bulunan IŞİD çetesi mensuplarının serbest bırakılması yönünde herhangi bir talep tarafınıza iletilmiş midir?
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel IŞİD'in Kaçırdığı Şoförlerin Aileleri Perişan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement