IŞİD, Kürt Köylerini Ele Geçirdi - Son Dakika
Dünya

IŞİD, Kürt Köylerini Ele Geçirdi

IŞİD, Kürt Köylerini Ele Geçirdi

YPG ile IŞİD üyeleri arasında çatışmaların sürdüğü Suriye'nin kuzeyindeki Kobani bölgesinde IŞİD güçleri çok sayıda Kürt köyünü ele geçirdi.

13.07.2014 15:45  Güncelleme: 16:57

YPG ile IŞİD üyeleri arasında çatışmaların sürdüğü Suriye'nin kuzeyindeki Kobani bölgesinde IŞİD güçleri çok sayıda Kürt köyünü ele geçirdi. Türkiye sınırına yakın bölgede çatışmalar sürüyor.

YPG ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) mensupları arasında Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye sınırına yakın konumdaki Kobani bölgesinde şiddetli çatışmalar devam ediyor.

SON 1 HAFTADA 8 KÖYÜ ELE GEÇİRDİLER

IŞİD, Cerablus bölgesinde cumartesi günü ele geçirdiği Carikli koyu ile birlikte son bir haftada 8 köyü ele geçirdi. Zormagar, Beyadiyye, Ziyara, Cibne, Hacı Ismail, Katas, Cibne son saldırılarda IŞİD'in ele geçirdiği köyler.

Cerablus-Kobani arasında meydana gelen çatışmaların ardından IŞİD güçleri ile Kobani ilçe merkezi arasındaki mesafe 15 kilometreye kadar düştü.

IŞİD'in aynı zamanda Çobanbey bölgesinde bulunan köylere yönelik saldırıları da sürüyor. Daha önce muhaliflerin kontrolünde bulunan Kaytron köyü, cuma gecesinden itibaren IŞİD güçlerinin eline geçti.

YPG, PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin silahlı kanadı olarak biliniyor.



KİMYASAL İÇERİK İDDİASI

2 Temmuz'dan bu yana şiddetle devam eden çatışmalarda şu ana kadar 338 IŞİD mensubu öldürüldü. Bölgedeki bazı kaynaklara ve Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, ölen bazı YPG mensuplarının vücutlarının yanmış halde bulunması ve hiç mermi ya da şarapnel izi bulunmaması, IŞİD'in kullandığı silahların çeşidi konusunda iddiaların ortaya atılmasına neden oldu.

Irak hükümeti, hafta içinde IŞİD'in Musul'da bir üniversitede araştırma amaçlı kullanılması planlanan 40 kilogram uranyum bileşimini ele geçirdiğini duyurmuş, bu içeriğin silah yapımında kullanılabileceğini söyleyerek konuyu Birleşmiş Milletler'e taşımıştı.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) ise, IŞİD'in ele geçirdiği bileşimin düşük yoğunlukta olduğu ve silah yapımında kullanılamayacağı görüşünde.

Irak'ta başlayan çatışmaların ardından 2 binden fazla mensubunu bu ülkeye gönderen Suriye'deki IŞİD birlikleri, son iki hafta içerisinde yeniden Suriye'de bulunan cephelerde yığınak yapmaya başladı.

IŞİD 10 Haziran'da Musul'u ele geçirdikten sonra, Fırat ve Dicle nehirleri çevresinde de etkinliğini büyük ölçüde artırdı. Suriye ile Irak arasındaki sınır, fiilen ortadan kalktı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya IŞİD, Kürt Köylerini Ele Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (116)

  • zapzup: Ulan pkklı kekolar türkeye olmasa yatacak yeriniz yok burda rahatınız iyi yazın bakalım ötlekler 47 32 Yanıtla
  • kobani: AZ ÖNCE SURİYENİN AMUDE KENTİNDEN BİRİYLE GÖRÜŞTÜM TOPRAĞINI TERKEDEN HER YÖREDEN VAR AMA KOBANİ YÖREDEN ÇOK AZ ... SURİYENİN EN CESARETLİ VE ÖLÜMDEN KORMAYAN HALK KOBANİDEDİR ....KÜRTLERİN GURURU KOBANİ OLACAKTIR...... 45 27 Yanıtla
  • sakin: Işid militanlarının yarısını oraya gönderse sizin parçalarınızı hataydan toplarız üç beş çapulcu karakol basıp dağlara kaçarak fare gibi yaşadınız göğüs göğüse çarpışmak zormu geldi 34 37 Yanıtla
    kürt: beyinsiz silahları aynı olsa emin ol göğüs göğüse çarpışırlar sen nasıl bir yaratıksın 0 0
  • aado: ışid çukurları lpg leşleriyle doldurmuş 34 30 Yanıtla
  • ALAATTİN: KÜRTKÖYLERİNLE ALMASI İYİ OLDU BARİ IRKDEĞİŞİRLER 22 31 Yanıtla
  • hopa: Siz türklere ihanet edersiniz böyle balık gibi çırpınırsınız adam olsaydınız orda ülke kurardınız 40 9 Yanıtla
    Hayri: hopa senh kendine cevabi hnikinle vermisin. 0 0
  • kayalar: Hepsini yok et bunlardan başka kurtuluş yok türkiye öldürmedide ne oldu 28 21 Yanıtla
    DURO: TÜM IŞİD Çİ PİSLİKLERİNİ TEMİZLEYİN ! 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement