İslam Dünyası ve Küresel Sorunlar" Konferansı - Son Dakika
Yerel

İslam Dünyası ve Küresel Sorunlar" Konferansı

Gazeteci-yazar Nevzat Çiçek, "Silahların olduğu yede, silahların patladığı yerde çözümü konuşmak imkansızdır" dedi.

29.03.2015 17:49

Gazeteci-yazar Nevzat Çiçek, "Silahların olduğu yede, silahların patladığı yerde çözümü konuşmak imkansızdır" dedi.

Çiçek, Memur-Sen Ağrı Şube Başkanlığınca organize edilen "İslam Dünyası ve Küresel Sorunlar" konferansında yaptığı konuşmada, İslam dünyasının sürekli batı işgali altında olduğunu ve buna nasıl çanak tutulduğunu asla söyleyemediklerini belirtti.

İslam coğrafyasına bakıldığında yeni bir dizaynla karşı karşıya olunduğunu vurgulayan Çiçek, "Emperyalist güçler, İslam'a karşı İslam projesini medeniyetler üzeri bir tez olarak müslümanlar üzerinde oynuyor. Bu oyunları sahneleyen batı, direkt olarak çatışmaya girmiyor" dedi.

Çiçek, Müslüman coğrafyalarında oluşturduğu işbirlikçileri vasıtasıyla batının bunu yaptığını dile getirdi.

" Türkiye'de Kürt sorunun çözümü demokratikleşme sorunudur" diyen Çiçek, şöyle devam etti:

"Eğer zamanında demokratikleşmeyle birlikte Kürtlerin hak ve taleplerini verebilseydiniz bugün PKK'nın sizden isteği sadece silah bırakma meselesi olacaktı. Ama bu yapılmadı. PKK'nın talepleri bütün Kürtlerin talepleri olarak kabul edildi. Burada çoğunluk sağlanmadı. Diğer muhatap aktörler işin içine konulmadı. Diğer aktörler muhatap alınmadığı için halk içinde tek ses oluşturulmadı. PKK'nın silah bırakması konusunda herkes hem fikirdir. Ama bu nasıl olacak, nasıl yürüyecek bunu kimse bilmiyor. Dolayısıyla burada her iki tarafın birbirine karşı güvensizliği söz konusudur. Bu da süreci tıkayan sebeplerdir. Dolayısıyla silahların olduğu yerde, silahların patladığı yerde çözümü konuşmak imkansızdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İslam Dünyası ve Küresel Sorunlar' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement