Isparta Batuhan 'Adalet Yürüyüşçüleri' Ekibine Geri Döndü - Son Dakika
Güncel

Isparta Batuhan 'Adalet Yürüyüşçüleri' Ekibine Geri Döndü

Isparta Batuhan \'Adalet Yürüyüşçüleri\' Ekibine Geri Döndü

Ayağındaki ödem nedeniyle Burdur'da yürüyüşü bırakmak zorunda kalan Batuhan Yücel, hastanedeki tedavisinin ardından Bucak civarında arkadaşlarının arasına dönerek yürüyüşe devam etti.

22.07.2013 11:22

Ayağındaki ödem nedeniyle Burdur'da yürüyüşü bırakmak zorunda kalan Batuhan Yücel, hastanedeki tedavisinin ardından Bucak civarında arkadaşlarının arasına dönerek yürüyüşe devam etti. Sağlık sorununun yinelenmesi halinde Yücel'in yürüyüşü tamamlayamayabileceği belirtildi.

Yürüyüşçü gençler, Isparta'nın Keçiborlu İlçesi yakınlarına geldiklerinde yol kenarlarında meyve ve sebze satan vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Gençlerle sohbet eden vatandaşlar onlara incir, elma ikramında bulundu. Yoldan geçen sürücüler de araçlarını durdurarak gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

BİLİCİ VATANDAŞLIK GÖREVİM

İstanbul Gezi Parkı'na kadar sürecek 'Adalet Yürüyüşü'nün 3'üncü gününde, dün saat 20.00 sıralarında Keçiborlu İlçesi'ne ulaşan Kadir Canbek, Ulaş Çakar, Canberk Apiş ve Batuhan Yücel'i, ilçe girişinde CHP İlçe Başkanı Veli Bilici ve Belediye Başkanı CHP'li Turgut Soykan karşıladı. Siyasi parti temsilcisi değil bir vatandaş olarak hareket ettiğini belirten Veli Bilici, gençlerin ilçede dinlenmesine yardımcı olduğunu söyledi.

SALDIRI İHBARI

Antalya'dan İstanbul'a yürüyen gençlerden Ulaş Çakar, Bucak'ta saldırı istihbaratı aldıklarını, jandarma ekipleri tarafından durdurularak, onların güvenlik önlemleriyle yürüyüşe devam ettiklerini söyledi. Çakar, Zaten yol boyunca herhangi bir olaya karşı güvenliğimizi alıyorlar dedi.

ADALETSİZLİĞE KARŞI YÜRÜYORUZ

'Adalet Yürüyüşü' ile ilgili bilgi veren gençlerden Ulaş Çakar, adaletin hızlandırılmasını istediklerini belirterek şunları söyledi

Antalya'dan başlattığımız bu yürüyüş, sadece Gezi Parkı olaylarıyla ilgili değil. Dünyanın her yerindeki adaletsizliğe karşı yürüyoruz. İşlemeyen adaletin hızlandırılması için bu yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Bu yürüyüş, dünyadaki bütün ezilen insanlar için. Darbe anayasasının bize verdiği anayasal hakları kullanmamıza engel olan devletin yeni anayasa çalışmalarına da güvenmiyoruz. Tecavüzcülerin ve katillerin salındığı, özgürlük isteyenlerin tutuklandığı bir dönemde yaşıyoruz. İşte bu tür olaylara dikkat çekmek için yürüyoruz.

Çakar, yaptıkları hesaplamalara göre 5 kilometrelik yolu yaklaşık 1 saatte yürüdüklerini söyledi. Geceyi Keçiborlu'da kurdukları çadırda geçiren yürüyüşçüler, sabah Afyonkarahisar'a doğru yola çıktı. Antalya'dan İstanbul'a yürüyen gençlere, zaman zaman arkadaşları yardımcı oluyor, yiyecek, içecek ve giyecek ihtiyaçlarını karşılıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Isparta Batuhan 'Adalet Yürüyüşçüleri' Ekibine Geri Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement