İsrail'den "Hamas'ın Batı Şeria'yı Ele Geçirmeyi Planladığı" İddiası - Son Dakika
Güncel

İsrail'den "Hamas'ın Batı Şeria'yı Ele Geçirmeyi Planladığı" İddiası

İsrail\'den "Hamas\'ın Batı Şeria\'yı Ele Geçirmeyi Planladığı" İddiası

İsrail, Batı Şeria'da gözaltına alınan 93 Hamas mensubunun "Filistin yönetimine karşı darbe yapmayı ve İsrail hedeflerine saldırı düzenlemeyi planladığını" öne sürdü.

18.08.2014 22:11  Güncelleme: 08:44

İsrail yönetimi, geçen mayısda Batı Şeria'da gözaltına alınan 93 Hamas mensubunun "Filistin yönetimine karşı darbe yapmayı ve Tel Aviv'deki İsrail hedeflerine saldırı düzenlemeyi planladığını" ileri sürdü.

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofer Gendelman, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Filistin yönetimine darbe yapmayı, Batı Şeria'yı ele geçirmeyi ve burdaki istikrarı zedelemek için İsrail'e karşı terör saldırıları yapmayı planlayan 93 Hamas mensubu gözaltına alındı" ifadesini kullandı.

İsrail Devlet Radyosu da iç istihbarat birimi Şabak'a dayandırdığı haberinde, Batı Şeria'nın doğusundaki Eriha kentine yakın El-Avce köyünde terör amaçlı kullanılmak üzere hazırlanan bir araç ile bir evde M-16 tipi tüfekler, tabancalar, çok sayıda mühimmat ve bin 700 dolar para ele geçirildiği duyurdu.

Haberde, "Batı Şeria'nın ele geçirilmesi planınının başta Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal olmak üzere Hamas'ın üst düzey yetkililerinin bilgisi dahilinde olduğu" iddia edildi.

Öte yandan Haaretz gazetesi yazarlarından Barak Ravid, söz konusu iddiaların ardından Twitter hesabında "Şabak, Hamas'ın 6 tabanca, 7 RPG, 20 adet M-16 tipi tüfek ile Batı Şeria'yı ele geçirmeye çalıştığını iddia ediyor. Evet doğru" diye yazdı.

Hamas veya Filistin yönetiminden konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı. - Tel Aviv

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'den 'Hamas'ın Batı Şeria'yı Ele Geçirmeyi Planladığı' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement