İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

İsrail\'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

Mardin'de, İsrail'in Gazze'ye yöneilk saldırılarında hayatını kaybedenler için başlatılan 3 günlük 3'er saat dua etkinliği sona erdi.

21.07.2014 00:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için, Mardin'de başlatılan 3 günlük, 3'er saat dua etkinliği sona erdi.

Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nca Fuat Yağcı Camisi'nde, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için düzenlenen dua etkinliğine katılan vatandaşlar, Filistin için başlatılan 3 günlük 3'er saat etkinliğinin 3'üncü gününde dua etti.

Teravih namazının ardından Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan programda, çeşitli konuşmaların ve sinevizyon gösterileri yapıldı.

"Müslüman uyan kardeşine sahip çık" ve "Türkiye Filistin kardeştir" dövizleri ile Filistin bayrakları açan vatandaşlar, çeşitli sloganlar attı.

Mardin STK Platform sözcüsü Mustafa Aydın, Mardin'de 50'e yakın STK'nın birleşmesiyle oluşturulan STK Platformu olarak 3 gün süre ile dua etkinliği düzenlediklerini söyledi.

İsrail'in insani yardıma ve cenazelerin alınmasına bile izin vermediğini hatırlatan Aydın, İsrail'ın uyguladığı bu vahşeti nefretle kınadıklarını ifade etti.

Dünya kamuoyu yapılanlara sessiz kalırken Anadolu Ajansı'nın (AA) Gazze'de 24 saat canlı yayın yapmasını takdirle karşıladıklarını belirten Aydın, "AA'nın orada canlı yayın yapması, haber verme biçimi ve program yapması hepimizin dikkatini çekiyor. Mazlumların sesi olabilmek, vicdanların sesi olabilmek bu duyarlılığı ifa etmek bizim için gurur verici bir hadisedir. Bütün kurumlarımızın bu şekilde duyarlılık göstermesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Aydın, ayrıca, İsrail mallarının boykot edilmesi çağrısında da bulundu. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement