İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

İsrail\'in Gazze\'ye Saldırıları

Suudi Arabistan'ın Filistinli gruplara, İsrail'in müzakerelerde zorluk çıkarması halinde "Gazze ablukasını kaldırma" yönünde teminat verdiği ileri sürüldü.

25.08.2014 03:43

Suudi Arabistan'ın Filistinli gruplara, İsrail'in müzakerelerde zorluk çıkarması halinde  "Gazze ablukasını kaldırma" yönünde teminat verdiği iddia edildi.

AA muhabirinin Filistinli gruplara yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz, Filistin tarafına ateşkesi kabul etmeleri ve İsrail tarafı ile müzakerelere başlamaları yönünde mesaj iletti.

Kaynaklar, Kral Abdullah'ın Filistinli gruplara, "İsrail'in görüşmelerde çıkaracağı herhangi bir zorluk halinde Gazze'ye uyguladığı hava ve kara ablukasını kaldırma noktasında Araplar'ın ortak tavır alacağı yönünde teminat verdiğini" dile getirdi.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakereler neticesinde varılan geçici ateşkes kararı, 19 Ağustos Salı günü 00.01'de sona ermişti. Kahire'deki kalıcı ateşkes görüşmeleri sürerken, ateşkesin 24 saat daha uzatıldığı açıklanmıştı.

Ancak, Gazze'den roket atıldığı iddiası üzerine İsrail, ateşkesi ve müzakereleri iptal ederek yeniden saldırmaya başlamış, Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise İsrail'in iddialarını yalanlamıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement