İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul'da Kültür Sanat

"Ramazanda Caz" etkinliği, 23 Temmuz'da Kerem Görsev Trio'nun Sakıp Sabancı Müzesi'nde vereceği konserle başlayacak Grammy ödüllü new jazz ve akustik pop şarkıcısı Jason Mraz, yarın Life Park'ta sahne alacak Organ nakline dikkati çekmek için 25 ünlünün objektif karşısına geçtiği "Hayat Ver" adlı sergi, yarın açılacak

18.07.2013 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Ramazanda Caz" etkinliği, 23 Temmuz'da Kerem Görsev Trio'nun Sakıp Sabancı Müzesi'nde vereceği konserle başlayacak.

Bu yıl 4.'sü düzenlenen festival kapsamında, 24 Temmuz'da İlhan Erşahin's İstanbul Sessions, 25 Temmuz'da da Omar Hakim The Trio of OZ, Sakıp Sabancı Müzesi'nde cazseverlerle buluşacak.

Konser biletleriyle iftar vaktine kadar Sakıp Sabancı Müzesi'nin "Oryantalizmin 1001 Yüzü" sergisi ile "Kitap Sanatları" ve "Hat Koleksiyonu" de gezilebilecek.

New jazz, akustik pop ve pop soul şarkılarıyla 21 milyonluk albüm satışına ulaşan Grammy ödüllü şarkıcı Jason Mraz, yarın Life Park'ta hayranlarıyla buluşacak.

Sezen Aksu, Fahir Atakoğlu önderliğindeki Acoustic Band'in eşliğindeki repertuvar ve düzenlemelerle yarın ve 20 Temmuz'da Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda müzikseverlerin karşısında olacak. Sahnede, alanlarında isim yapmış uluslararası müzisyenlerin doğaçlamalarla kendi virtüözlüklerini sergileyeceği bölümler de yer alacak.

Vurmalı çalgılar ustası ve besteci Yinon Muallem, 22 Temmuz'da son albümü "Nefes" ve önceki albümlerinden parçaları seslendireceği konseriyle, Türkiye'de Blues müziğin öncülerinden Ali Erdoğan Ağca 23 Temmuz'da, Deniz Taşar da müzisyen arakadaşlarıyla kurduğu dörtlüyle 24 Temmuz'da Nardis Jazz Club'ta olacak.

Kadıköy Belediyesi'nin ramazanda "aile gazinosu" geleneğini yaşattığı etkinlik kapsamda, yarın Özgürlük Parkı'nda konser düzenlenecek.

Türk sanat müziğinin önemli seslerinden Neşe Karaböcek'in assolistliğinde, 7 sanatçı aile gazinosu konseptiyle sahneye çıkacak. Seyyal Taner, Semiha Yankı ve Selçuk Ural'ın da aralarında bulunduğu aile gazinosu sanatçılarına, Panorama Orkestrası eşlik edecek.

Sergi

Tarabya Kültür Akademisi ve Goethe-Institut İstanbul tarafından düzenlenen "Gelecek ve 'Yüz'leşme (face & future)" sergisi, Galeri Co- Pilot'ta görülebilecek. Tarabya Kültür Akademisi bursiyerleri Jim Rakete ve Moritz Rinke'nin birlikte çektikleri bir film ve Jim Rakete'nin çektiği portre fotoğraflarının yer aldığı sergi, 23 Temmuz'a kadar açık kalacak.

Sanatçılar Huo Rf, Merve Morkoç ve Sena'nın farklı disiplin ve teknikleri kullanarak ürettiği yeni işlerinin yer aldığı "Zamanın İşaretleri"nin sergisi, Galerist'te gezilebilecek. Kendi jenerasyonlarının geçirdiği değişimler ışığında, yeni bir dönemin etkisiyle bağımsız olmayı hedefleyen üç sanatçı, "Zamanın İşaretleri" isimli ilk sergilerinde işlerini sanatsal estetik üzerinden ilişkilendiriyor.

Organ nakline dikkati çekmek için 25 ünlünün objektif karşısına geçtiği "Hayat Ver" adlı sergi, yarın Marmara Forum'da açılacak.

Memorial Sağlık Grubunun katkılarıyla Organ Nakli Bilinçlendirme Platformu tarafından gerçekleştirilen ve "Her Bağış Yeni Bir Hayattır" sloganıyla yola çıkılan "Hayat Ver" sosyal sorumluluk projesi, ünlü isimleri bir araya getirdi.

Proje kapsamında objektif karşısına geçen Aslı Tandoğan, Bengü, Çolpan İlhan, Derya Büyükuncu, Hülya Koçyiğit, İlker İnanoğlu, İsmail Hacıoğlu, Keremcem, Merve Sevi, Murat Başoğlu, Mustafa Ceceli, Yetkin Dikinciler, Yıldız Kenter, Zeynep Beşerler gibi isimler, "organ nakli bekleyen ve organ nakli olmuş bir hastanın hayata bakışı"nın aynı karede çarpıcı şekilde kurgulandığı fotoğraflara ilham verdi.

İlk kez 28 Şubat-9 Mart tarihlerinde Memorial Ataşehir Hastanesi'nde görülebilen sergi, 28 Temmuz'a kadar Marmara Forum'da ziyaret edilebilecek.

Film gösterimleri

Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü'nde, açık hava film gösterimleri kapsamında Danny Boyle'nin yönetmenliğini yaptığı, James McAvoy, Rosario Dawson, Vincent Cassel'ın rol aldığı "Trance" filmi, yarın, 20 ve 24 Temmuz'da gösterilecek.

Fil'm Hafızası'nın Alternatif Perde Projesi kapsamında, Ufuk Aksoy'un ilk uzun metrajlı filmi "Devremülk"ün ikinci gösterimi, 24 Temmuz'da Ortaköy Feriye Sineması'nda yapılacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi
    01:45 İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul'daki Dijital Deneyim Müzesi'nde düzenlenen programda bir araya geldi. İmamoğlu, genç yöneticilerin yeni nesil belediyecilik taleplerine hızlı ve pratik çözümler üretebileceğini belirtti. Ayrıca, İmamoğlu konuşmasında gençlere yönelik yapılan hizmetlerden ve gelecek hedeflerinden de bahsetti.

  • Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı
    00:41 Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı

    Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü'nün (BİSAK) ev sahipliğinde düzenlenen 'Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı' etkinliği, üniversitenin Güney Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Öğrenciler ve akademisyenlerin de katıldığı etkinliğe 3 bini aşkın kişi katıldı. İftarın ardından katılımcılar cemaatle akşam namazı kıldı ve toplu dua etti.

  • Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı
    00:09 Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı

    Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun başrollerini paylaştığı Eflatun filminin galası Torun Center'da gerçekleştirildi. Yönetmen Cüneyt Karakuş, filmin senaryosunun 2013'te kaleme alındığını ve pandemi öncesi çekimlerin tamamlandığını belirtti. Film, görme engelli bir kadının saf ve gerçek aşkı bulma hikayesini anlatıyor. Ayrıca, film Japonya, Kırgızistan, Bangladeş ve Fransa gibi ülkelerde de gösterildi.

  • Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi
    23:04 Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında, depremzede çocuklar için Karagöz-Hacivat gösterisi düzenlendi. Gölge oyunu sanatçısı Hüseyin Yozgatlı tarafından sunulan gösteri, çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi. Gösteriyle çocukların yüzleri güldürülmeye çalışıldı.


Advertisement