İstanbul'da Dev Hayali İhracat Operasyonu! Çok Sayıda Gözaltı Var - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Dev Hayali İhracat Operasyonu! Çok Sayıda Gözaltı Var

İstanbul polisi, şafak vakti birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Hakkında gözaltı kararı bulunan 76 isimden 52'si yakalandı.

19.05.2015 08:37  Güncelleme: 14:45

Başakşehir ve Bakırköy başta olmak üzere İstanbul'un birçok bölgesinde hayali ihracat operasyonu düzenlendi. 76 şüpheli hakkında yakalama kararının bulunduğu operasyonda 95 adrese baskın yapıldı. Operasyonda aralarında dövizci, gümrük memurları ve iş adamlarının da bulunduğu 52 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "vergi usul kanununa muhalefet", "kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet " ve "hayali ihracat" yaptıkları öne sürülen şahıslara yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından bu sabah önceden belirlenen 95 adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenlendi. 76 kişinin arandığı operasyonda aralarında dövizci, gümrük memurları ve iş adamlarının da bulunduğu 52 şüpheli gözaltına alındı.

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ DE DESTEK VERDİ

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen "hayali ihracat" soruşturması kapsamında düzenlenen operasyona Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Özel Harekat polisleri de destek verdi.

LÜKS SİTEYE BASKIN

Operasyon adreslerinden biri de Bakırköy ilçesi Osmaniye Mahallesi, Sığırtmaç Caddesi'nde bulunan lüks bir site oldu. Lüks siteye giren polis ekipleri içeride incelemelerde bulunurken başka bir ekip de Başakşehir Güvercintepe Mahallesi'nde bulunan bir rezidanstaki iki daireye operasyon düzenledi.

GÖZALTINA ALINAN KİŞİ RAHATSIZLANINCA AMBULANSLA HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Öte yandan, Osmaniye Mahallesi, Sığırtmaç Caddesi'nde bulunan lüks bir sitedeki incelemenin ardından gözaltına alınan bir kişi rahatsızlanınca adrese ambulans çağırıldı. Gözaltına alınan kişi eli kelepçeli olarak ambulansa bindirilerek hastaneye götürüldü. Rezidanstaki incelemelerin ardından ise iki kişi gözaltına alındı.

EMNİYET'E GÖTÜRÜLDÜLER

Şüpheliler, hastanelerde doktor kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesine getirildi.

Şüpheliler arasında gümrük memuru, iş adamı ve döviz bürosu çalışanlarının da bulunduğu bildirildi.

SAHTE EVRAKLA VERGİ KAÇAKÇILIĞI!

Şüphelilerin, yurt dışından getirdikleri tekstil ürünlerini gümrükte sahte evrak düzenleyerek iç piyasaya sundukları, vergi kaçakçılığı yaparak devleti zarara uğrattıkları iddia edildi.

İstanbul\'da Dev Hayali İhracat Operasyonu! Çok Sayıda Gözaltı Var
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İstanbul'da Dev Hayali İhracat Operasyonu! Çok Sayıda Gözaltı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN KİŞİ : EMNİYET GÜÇLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ İYİ VARSINIZ 38 7 Yanıtla
  • hdp: kaçaksaray da basın ordada mılyonlarca gereksiz harcama var 9 4 Yanıtla
  • bız turkuz dedık : neler oluyor turkıyede vayyyyyyyyyyyyyyyyy be 5 4 Yanıtla
  • ..: Zenginin malı fukaranın çenesini yorarmış açlar yorum yapıo suçsuz kardeşlerimizin beraatını diliyorum 6 0 Yanıtla
  • TC: Burda ne kadar boş Boğaz varsa hepsi yorum yapmış zenginin malı fukara Nın çenesini yorarmış ne kadar aç varsa hepsi burda suçlamalar yapıyor Allah içerde ki kardeslerimize sabır versin beraatını diliyorum 5 0 Yanıtla
  • : Tüm sucsuz kardeslerimin ailesine sabır kendilerininde tez zamanda beraatini diliyorum 3 0 Yanıtla
  • Buran: Tc haklısın kardesim 1 0 Yanıtla
  • manisa: Eskiden boyle operasyonları sikca duyardik. Ak parti hükümetleri zamanında pek duymaz olmuştuk. Bunun altında yine birşeyler vardır. 0 0 Yanıtla
  • manisa: Eskiden boyle operasyonları sikca duyardik. Ak parti hükümetleri zamanında pek duymaz olmuştuk. Bunun altında yine birşeyler vardır. 0 0 Yanıtla

Advertisement