İstanbul'da "Sahtecilik" Operasyonu - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da "Sahtecilik" Operasyonu

Operasyonda çok sayıda sahte içki bandrolü, etiket yapımında kullanılan film kalıp ve çeşitli markalara ait sahte etiketler ele geçirildi.

16.04.2014 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, çok sayıda sahte içki bandrolü, etiket yapımında kullanılan film kalıp ve değişik markalarda sahte etiketler ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 4 Nisan'da Beylikdüzü ve Esenyurt'ta sahte içki bandrolü ve etiketi basıp piyasaya sürdükleri belirlenen 2 iş yerine operasyon düzenlendi.

Söz konusu iş yerlerinde yapılan aramada, 144 farklı marka bandrol ve etiket basımında kullanılan film kalıp, çeşitli markalarda 77 plastik ve metal kalıp, 155 bin sahte TAPDK bandrolü, gümrük kapısı mührü yapmakta kullanılan 2 film kalıp, 1 İngiliz kraliyet pul kalıbı, bir çay markasına ait 1 film kalıp, bir şampuan markasına ait 1 film kalıp, 47 çay bandrolü, 3 rulo yabancı menşeili bandrol, 57 rulo farklı içki markalarına ait etiket, 6 koli içki kapağı ambalajı, 8 rulo içki şişesi kapak etiketi, "bonzai paketlemede kullanılan" çok sayıda ambalaj, 1 rulo halinde bir kahve firmasına ait ambalaj, şampuan markalarına ait etiketler ve 650 kilogram kaçak tütün ele geçirildi.

Operasyonda 2'si Gürcistan uyruklu 4 şüpheli gözaltına alındı.

"Sahte bandrol, etiket basmak ve piyasaya sürmek" ve "Markalar Kanununa Muhalefet" suçlarından haklarında soruşturma başlatılan şüphelilerden biri, adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişi de cezaevine gönderildi. Yabancı uyruklu 2 şüpheli ise Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da 'Sahtecilik' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement