İstanbul'daki 3. "Kck" Davası - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki 3. "Kck" Davası

İstanbul\'daki 3. "Kck" Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 20'si tutuklu 46 sanığın yargılandığı davada Cumhuriyet Savcısı İsmail Işık, tutuklu sanıkların bu hall...

06.12.2013 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 20'si tutuklu 46 sanığın yargılandığı davada Cumhuriyet Savcısı İsmail Işık, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamını talep etti.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmada söz alan tüm sanıkların avukatı Ramazan Demir, iki gündür usul tartışmalarının yaşandığını, sanıkların ve avukatların duruşmadaki birtakım ifadelerinden dolayı suç duyurusunda bulunulduğunu hatırlatarak, "Bu durum, doğrudan savunma hakkının ihlali ve savunmaya müdahaledir. Mahkemeye sunduğum raporlarda, avukatlara savunma yaparken kısıtlama yapılmamasının temel prensip olduğu anlatılıyor" dedi.

İddia makamının suç duyurusunda bulunmayı alışkanlık haline getirdiğini ancak bu durumun kendileri açısından sorun olmadığını söyleyen Demir, duruşmada olanların duruşmada kalmadığını, bu durumu dünyanın izlediğini, burada olan biten tüm hukuksuzlukları kurum, kuruluşlara, derneklere sunduklarını kaydetti.

Tüm sanıkların avukatı Eren Keskin de iktidar ve muhalefetin uzun tutukluluk konusunda uzlaştığını belirterek, şunları söyledi:

"Ortak bir ses yükseldi. İktidar ve muhalefet, 'Mahkemenin direncinin kırılmasını bekliyoruz' dediler. Hukuksuz yargılamalar yapılıyor. Uluslararası sözleşmelere aykırı davranılıyor. 25 yıllık avukatım, böyle fütursuzca tutuklama kararlarının olduğu, uzun tutukluluk süreleri yapılmadı. En ağır süreç bu süreç. Tutukluluğun süresi yönünden hukuk vicdanına ses vermenizi istiyoruz."

Taleplerle ilgili görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı İsmail Işık, sanıkların gazetecilik yaptıklarını belirtseler bile PKK/KCK güdümünde örgütsel faaliyetler kapsamında terör örgütü yöneticisi ve üyesi oldukları için yargılandığını, iddianamenin açık olduğunu, maddi gerçeklerin yargılama sonucunda ortaya çıkacağını, 1,5 yılı aşkın bir zamanın geçtiğini ve sanıkların delillerden haberdar olduklarının görüldüğünü söyledi.

Savcı Işık, hiçbir süre kısıtlamasına gidilmeden sanıklara savunmaları için süre verildiğini, sanıkların talepleri doğrultusunda yeniden söz aldığını ve hiçbir haklarının kötüye kullanılmadığının açık olduğunu, bir kısım avukatların yargılamayı uzatmaya yönelik davranışlar sergilediğini, soruşturma makamını ve mahkemeyi itibarsızlaştırmaya çalıştıklarını, kelime oyunlarıyla suç teşkil edecek sözler söylediklerini ifade etti.

Sanık Sultan Güneş Ünsal'ın, savunmasında "Mesleki onur adına utanç duymayacak mısınız?" ve "Yolu tiksinçlikten geçen herkes bu suça bulaştı" şeklinde cümleler kurduğunu dile getiren Işık, Ünsal hakkında savunma sınırlarını aşan sözleri dolayısıyla suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Savcı Işık, haklarında yakalama kararı olan sanıkların yakalanmalarının beklenmesini, bir kısım sanık avukatlarının iddianamede yer alan bazı fotoğraf ve yazılar hakkındaki itirazı sonucunda Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasını ve tutuklu sanıkların bu hallerinin devamını talep etti.

Mahkeme, ara kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki 3. 'Kck' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement