İstanbul'daki "Kck" Davası - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki "Kck" Davası

İstanbul\'daki "Kck" Davası

Cumhuriyet savcısı Işık, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamını talep etti.

20.12.2013 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 83'ü tutuklu 204 sanık hakkında açılan davada cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamını talep etti.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmada, tüm sanıkların avukatı Doğan Baran, tutukluluğun uzun sürmesinin, masumiyet karinesini zedeleyeceğini söyledi.

Baran, tüm tutuklu sanıkların tahliyesini talep ederek, "CMK'ya göre bir kişiyi yargılarken onun özeliklerine de bakmak gerekir. Burada yargılananların özelliği siyasetçi olmasıdır. Müvekkillerimin burada siyaset yapma hakkı engelleniyor" dedi.

Tüm sanıkların avukatı Ercan Kanar da bu davanın da siyasi olduğunu savunarak, "Yargının, evrensel hukuk kurallarına uygun olarak hareket etmesi gerekir. Bu davada siyasi parti çalışmaları, düşünce, ifade, toplantı ve gösteri özgürlüğü yargılanıyor. Bu davada şiddet ile ilgili herhangi bir şey tartışılmıyor. Bu davadaki tutukluların bu hallerinin devam ettirilmesiyle hukuk dışı bir şiddet oluşturuluyor. Bir ilçe yöneticisinin partisine girip çıkması suç olamaz" diye konuştu.

İddianamenin bir zihin tarama yöntemiyle oluşturulduğunu ifade eden Kanar, iddianamede de herhangi bir şiddet unsurunun bulunmadığını, iddia makamının bu dosyada şiddet olduğuna dair bir tek somut delil getirmesi gerektiğini ancak bunu getiremeyeceğini çünkü böyle bir delilin olmadığını öne sürdü.

Söz alan diğer sanık avukatları da tutuklu sanıkların tahliyelerini talep etti.

Taleplerle ilgili görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı İsmail Işık, haklarında yakalama kararı çıkarılan sanıkların yakalanmalarının ve dönüşü yapılmayan cevap ile raporların cevaplarının beklenmesini istedi.

Savcı Işık, Ömer Gölge, Talat Aydın, Aslan İşçioğlu ile avukatlar Sinan Zincir'in duruşmada savunma sınırlarını aşan sözleri nedeniyle haklarında suç duyurusunda bulunulmasını ve tutuklu sanıkların bu hallerinin devamını talep etti.

Mahkeme, ara kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki 'Kck' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement