İstanbul Kore'de 2014" - Son Dakika
Güncel

İstanbul Kore'de 2014"

Etkinlikler, Gyeongju ve Busan şehirlerinden sonra başkent Seul’de yapılan "Dostluk Gecesi" ile devam etti.

15.09.2014 09:37

MUTLU BOZDAĞ - "İstanbul Kore'de 2014" etkinlikleri, Güney Kore'nin Gyeongju ve Busan şehirlerinin ardından başkent Seul'de yapılan "Dostluk Gecesi " ile devam etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından organize edilen etkinlikler kapsamındaki geceye, İBB Kent Orkestrası Mehter Takımı'nın seslendirdiği marşlar ve Türk kültürü damga vurdu.

Gecede, İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın oluşturduğu Türk folklor ekibinin halk oyunları da büyük ilgi gördü.

Koreli sanatçıların davul, yelpaze ve bez bebek gösterileri de geceye renk kattı. Türk ve Koreli katılımcılar, iki ülkenin bayraklarını sallayarak dostluk ve kardeşlik mesajları verdi.

Törene İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Arslan Hakan Okçal, İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Kültür AŞ Genel Müdürü Nevzat Kütük ile Sosyal ve İdari İşler Daire Başkanı Osman Savaş katıldı.

Gecede konuşan Abubekir Taşyürek, İstanbul'daki yoğun programı nedeniyle ülkeden erken ayrılmak zorunda kalan belediye başkanı Kadir Topbaş ile İstanbulluların selamlarını iletti. Türkiye ile Güney Kore arasındaki kardeşlik ilişkilerinin bu tür etkinliklerle daha da gelişerek devam edeceğine inandığını söyledi.

"İstanbul Kore'de 2014" etkinliklerinin Gyeongju ve Busan'ın ardından Seul'de gerçekleştiğini belirten Abubekir Taşyürek, Korelileri İstanbul'un tarihi ve kültürel güzelliklerini yerinde keşfetmeye davet etti.

İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen de Türk kültür ve ananelerinin küçük kesitlerle Korelilere sunulduğu programlara her geçen gün ilginin daha da arttığını belirterek, "Burada geniş Türk kültürümüzün sembolik bazı kesitlerinden örnekleri kardeş ülkenin vatandaşlarına sunduk. Ama bize gelen tepkiler çok olumlu. Etkinliklere katılım her geçen gün daha da artıyor. Hatta bazen tören alanlarında yer bulmakta zorlanıyoruz. Umarım iki ülke arasındaki bu bağ hız kesmeden devam edecek" diye konuştu.

Büyükelçi Arslan Hakan Okçal da İBB'ye organizasyon için teşekkür ederek, "Buradaki Korelilerin ve Türklerin çok keyif aldığı çok güzel bir organizasyon oldu. Umarım, bu tür etkinlikler iki ülke arasında artarak sürecek" dedi.

"İstanbul Kore'de 2014" etkinlikleri, 22 Eylül'e kadar bin yıllık Şilla kültürünün başkenti Gyeongju şehrinde çeşitli sanatsal gösteriler ve kültürel etkinliklerle devam ediyor. - Seoul-t'ukpyolsi

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement