İstanbul Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu - Son Dakika
Güncel

İstanbul Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu

5 ilin baro başkanı ortak açıklama yaptı.

15.12.2014 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay, Gaziantep, Adana, Mersin ve Osmaniye baro başkanları, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuyla ilgili açıklama yaptı.

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen ve Osmaniye Baro Başkanı Dilem Aksoy'un yaptığı ortak yazılı açıklamada, 14 Aralık Pazar günü içlerinde medya ve emniyet mensuplarının olduğu 31 kişi hakkında İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nin gözaltı kararının uygulamaya konulduğu belirtildi.

Siyasi erk kullanan makamların aylar öncesinden, sıklıkla ve ülkenin o anki gündemini de takip ederek bu operasyonun yapılacağına yönelik yarattığı algının, yargısal bir takip ve süreç olmaktan çok, karşılıklı siyasi bir hesaplaşmanın varlığına işaret ettiğinin iddia edildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Hiç kimse yargısal denetimden, yargıya hesap vermekten muaf değildir. Ancak, hiç kimse suç işleme özgürlüğü içinde de değildir. Çok kısa bir süre önce eleştiri konusu yaptığımız hususlar fiilen uygulamaya konulmuştur. Yeni düzenlemeler ilk defa bu operasyon için kullanılmış olmakta. Yeni düzenlemelerin bu operasyonla birlikte daha sonraki zamanlarda nasıl kullanılabileceğinin somut örneklerini yaşadık. Eleştiri hakkını kullanan, ifade ve düşünce özgürlüğünü kullanan tüm unsurlar yarın bu düzenlemelerin olağan şüphelisi ve mağdurudurlar. Hukuk bir gün herkese nasıl lazım olacaksa gelin hepimizin ortak sofrası olan hukuk ve yargıyı duruma ve ülkenin gündemine göre değil, yarın hepimizin inanarak, güvenerek hesap verebileceği, kimsenin kendi acısına göre dokunmayacağı bir noktaya taşıyalım."

Açıklamada, olağanüstü ve siyasi hesaplaşma algısıyla yürütülen kişiye özel soruşturma usulleri yerine adil yargılama ilkesinin ihlal edilmediği, yargı bağımsızlığının ve demokrasinin sağlıklı işlediği, basın özgürlüğünün bir ülkenin olmazsa olmazlarından olduğu bir ülke istenildiği vurgulandı. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Merkezli 'Paralel Yapı' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement