İşte Silvan'da Çatışmaların İzleri (2) - Son Dakika
Güncel

İşte Silvan'da Çatışmaların İzleri (2)

İşte Silvan\'da Çatışmaların İzleri (2)

Silvan'da EV, İŞYERLERİ VE ARAÇLAR HASAR GÖRDÜ Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında en yoğun çatışmanın olduğu Mescit Mahallesi'nde çok sayıda ev ve işyerine kurşun isabet ettiği görüldü.

19.08.2015 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silvan'da EV, İŞYERLERİ VE ARAÇLAR HASAR GÖRDÜ

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında en yoğun çatışmanın olduğu Mescit Mahallesi'nde çok sayıda ev ve işyerine kurşun isabet ettiği görüldü. Eski Bitlis Caddesi'nde bulunan bir tekstil işyeri tamamen yanarken, yanında bulunan markette ağır hasar meydana geldi. Aynı caddede bulunan bir züccaciye dükkanının kepenklerinde de çok sayıda kurşun deliği görüldü. Kentin Azizoğlu Meydanı'nda YDG-H üyeleri tarafından kablo bağlanarak bomba görüntüsü verilen su kazanında kurşunlandığı dikkati çekti.

Kentin Tekel Mahallesi'nde, çatışmalar sırasında Türk Bayrağı'nın indirilerek PKK flamasının asıldığı Sağlık Ocağı'nın bahçesinde yakılan 6 aracın enkazıyla karşılaşıldı. Yanan araçların kaportalarında ve yakıt depolarında çok sayıda kurşun deliği olduğu görüldü.

İlçenin 4 mahallesinde Silvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından fakir ailelere yardım için dağıtılan kömür çuvalları, PKK'lılar barikat ve mevzi yapımında kullandı. Ara sokaklarda çok sayıda noktada kömür çuvalından yapılmış mevzi olduğu göze çarptı.

Güvenlik güçleri ilçenin ana güzergahlarında önlem aldığı Silvan'da 30 saatlik sokağa çıkma yasağının ardından, yoğun çatışmalara sahne olan mahallelerde bazı kişiler ailelerini alarak daha güvenli yerlere gittikleri görüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşte Silvan'da Çatışmaların İzleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement