İşte Silvan'da Çatışmaların İzleri (3) - Son Dakika
Güncel

İşte Silvan'da Çatışmaların İzleri (3)

İşte Silvan\'da Çatışmaların İzleri (3)

Diyarbakır VALİLİĞİ'NDEN SİLVAN AÇIKLAMASI Diyarbakır Valiliği, Silvan İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı ilan edikten sonra PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 1 PKK'lının etkisiz hale getirildiğin, 2 terör örgütü mensubunun yaralı olarak ele geçirildiğini, 1 şahsın da yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.

19.08.2015 18:57

Diyarbakır VALİLİĞİ'NDEN SİLVAN AÇIKLAMASI

Diyarbakır Valiliği, Silvan İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı ilan edikten sonra PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 1 PKK'lının etkisiz hale getirildiğin, 2 terör örgütü mensubunun yaralı olarak ele geçirildiğini, 1 şahsın da yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Diyarbakır polisi, ilimiz Silvan ilçe merkezinde bölücü terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda aralarında Eş Başkanların da bulunduğu 6 şüpheli şahsı yakalayarak, çok sayıda EYP, uzun namlulu silah ve patlayıcı madde ele geçirdi. Silvan ilçe merkezinde yer alan cadde ve sokaklara çok sayıda bomba tuzaklı barikat kurduğu ve hendek kazdığı, yine Silvan ilçesi şehir merkezinde ambulansların geçişini engelleyerek bir sağlık ocağını işgal ederek kullanılmaz hale getirdiği bu şekilde vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini tehlikeye attığı, ayrıca seyahat özgürlüğü ve sağlık hizmetinden yararlanma hakkını engellemeye çalışan terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik olarak 18-19.08.2015 tarihlerinde operasyon düzenledi. 7'nci Kolordu Komutanlığı ve Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı unsurların da çevre güvenliğini alarak destek verdiği operasyonda, ilimiz Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve diğer operasyonel birimlerinin de katılımıyla toplam 700 güvenlik görevlisi görev aldı. 18.08.2015 tarihinde düzenlenen operasyonda 1 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, 2 terör örgüt mensubu yaralı olarak ele geçirildi ve 1 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Aynı çalışmanın devamı niteliğinde 19.08.2015 günü düzenlenen operasyonda ise aralarında eş başkanlarında bulunduğu 5 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı."

ELE GEÇENLER

Valilik, yapılan operasyonlar neticesinde 3 otomatik av tüfeği, 298 av tüfeği fişeği, 439 bixi/kanas fişeği, 1 tabanca, 53 boş EYP, 9 patlamamış EYP, 8 demir boru kesilmiş EYP, 14 bombalı düzenek, 17 litre bomba yapımında kullanılan kimyasal madde, 17 litre benzin, 9 roket başlığı, EYP yapımında kullanılan toz malzeme, 6 roket atar sevk fişeği, 400 torpil, mutfak tüpü içine hazırlanmış kablo düzenekli bomba ve çok sayıda elbise, ayakkabı, kablo ele geçirildiğini açıkladı.

BOMBA TUZAKLI BARİKATLAR

Açıklamanın son bölümünde, "Operasyonlar sırasında ilçe merkezinde terör örgütü mensuplarınca mahalle, sokak giriş ve çıkışlarını engellemek amacıyla yapılan 20 barikat (4 tanesi bombalı araçla tuzaklanmış barikat) ile bomba tuzaklı toplam 14 hendek imha edilerek güvenlik kuvvetleri marifetiyle kaldırıldı. Ayrıca kullanılmaz hale getirilen sağlık ocağı tekrar hizmet verecek hale getirildi. Terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışmalar aralıksız ve kararlı bir biçimde devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşte Silvan'da Çatışmaların İzleri (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement